Tarmo Thorström jatkaa pitsi-invaasiotaan

Pitsi ei tulevaisuudessa vain kainosti pilkistä vaan on osa raumalaista katukuvaa kesät talvet, mikäli se on pitsitaiteilija Tarmo Thorströmistä kiinni.

Thorströmille myönnettiin tänään Satakunnan Kulttuurirahaston kokovuotinen apuraha raumalaisen pitsikulttuurin kehittämiseen. Apurahan suuruus on 24 000 euroa.

Pitsitaiteilijan tuleva työskentely tulee sisältämään sekä omaa taiteellista työtä että erilaisten työpajojen vetämistä. Pitsikulttuuria tehdään näkyväksi myös paikallisten yrittäjien ja kaupungin kanssa.

– Pitsi on tarkoitus tuoda tutuksi myös päättäjille ja osallistaa heidät pitsiä koskevan kulttuuripoliittisen periaateohjelman tekemiseen, sanoo Thorström.

Muita raumalaisia apurahan saajia ovat muun muassa hopeaseppä, kuvanveistäjä Eila Minkkinen. Minkkinen sai 12 000 euroa retrospektiivisen näyttelyn järjestämiseen. Osaatteko valssata neiti Minkkinen? -näyttely avautuu Rauman taidemuseossa 13.6. 

Sepän talon kulttuuritoiminnan käynnistämiseen myönnettiin 11 000 euron apuraha. Tukea saivat Raumalta myös kuvataiteilija Pia Salo, Rauma Blues, Rauman kamarikuoro, Rauman poikasoittokunnan tukiyhdistys sekä Rauman konserttiyhdistys.

Satakunnan rahasto jakoi vuosijuhlassaan Raumalla tänään 50 apurahaa, joiden yhteissumma oli 533 000 euroa. H. G. Porthan-mitalin merkittävästä elämäntyöstä sai Euran arkeologian tutkija, fil. tohtori, arkeologi Pirkko-Liisa Lehtosalo-Hilander.