Tasmanian-tilaus vahvistui: Rauman telakalla rakennetaan kaksi isoa matkustaja-autolauttaa –  "On hienoa päästä aloittamaan kolmen vuoden hedelmällinen yhteistyö"

RMC rakentaa Wasalinen ja Tallinkin laivojen perään kaksi tällaista TT-Linelle.

Aamu toi odotetun tiedon: TT-Line tilaa kuin tilaakin Raumalta kaksi isoa matkustaja-autolauttaa. RMC ja varustamo pääsivät uudelleen sopimukseen annetun 30 päivän aikana.

Projektin työllistävä vaikutus on noin 3500 henkilötyövuotta.

Kaupan arvoksi Tasmaniassa on kerrottu 855 miljoonaa aussitaalaa, noin 550 miljoonaa euroa. RMC ei summaa ole vahvistanut.

Tasmanian-lauttojen rakentaminen aloitetaan Rauman telakka keväällä 2022 eli Tallinkin laivan valmistumisen jälkeen.

–  Sopimus osoittaa, että asiakkaamme uskoo meidän pystyvän haastavissakin toimintaolosuhteissa tarjoamaan heidän liiketoimintaansa erinomaisesti sopivan ratkaisun, joka on maailmanlaajuisesti huippuluokkaa, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

– On hienoa päästä aloittamaan kolmen vuoden hedelmällinen yhteistyö. Suunnittelemme yhdessä RMC:n kanssa kokonaisuuden, jossa hyödynnetään kattavasti myös tasmanialaisten yritysten osaamista, sanoo TT-Line Companyn toimitusjohtaja Bernard Dwyer.

TT-Line joutui repimään RMC:n kanssa tehdyn aiesopimuksen viime vuonna, kun valtio-omistaja halusi selvittää mahdollisuuden rakentaa laivat Tasmaniassa tai Australiassa. Uuden sopimuksen reunaehdoksi asetettiin, että tilaus työllistää myös kotimaassa eli Tasmaniassa.

Aluksista ensimmäinen toimitetaan TT-Linelle loppuvuodesta 2023 ja toinen loppuvuodesta 2024. Lautat tulevat operoimaan Australian Geelongin ja Tasmanian Devonportin välillä. Lautat korvaavat Turun telakalla 1980-luvun lopulla valmistuneet alukset.

Uudet lautat voivat ottaa 1800 matkustajaa ja kuljettaa enemmän lastia kuin nykyiset laivat.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rauman ihme: Tasmanian-kauppa nostaa RMC:n tilauskannan 1,6 miljardiin euroon –  viime vuoden tilinpäätös mukavasti voitollinen

Vain tilaajille Viikon varrelta: Rauman pärjääminen lauttarakentamisessa on pieni ihme

Vain tilaajille RMC aloittaa uudelleen neuvottelut yli 550 miljoonan euron tilauksesta Raumalle –  työllisyysvaikutus olisi noin 3 500 henkilötyövuotta

Vain tilaajille RMC:n uusi pomo joutui heti koronamyrskyn pyörteeseen – Ville Laaksonen on viilarin poika, laivatekniikan insinööri ja liigaseuran ex-puheenjohtaja

Vain tilaajille RMC:lle aiesopimus Tasmanian tuplasta, joka piti rakentaa Saksassa - Heinimaa: Tämä osoittaa, että kaupallinen laivanrakennus jatkuu sotalaivojen rinnalla