Tästä se kasitie sitten ensi vuonna kulkee – Eurajoen ison tieremontin työt ovat nyt käynnissä

Tielinjaus siirtyy nykyisestä kolmisensataa metriä länteen päin. Työt Auvintien varressa alkoivat tiistaina. Osuuskauppa Keulan uusi marketti odottaa vielä alueen kaavoittamista.

Eurajoella Auvintien varressa olevalla peltoalueella kaivurin kauha heiluu. Valtatie 8 – tuttavallisemmin kasitie – siintää muutaman sadan metrin päässä idän suunnassa, vaan ei enää kauaa.

Auvintien työmaa merkkaa nimittäin kasitien uutta linjausta: se siirtyy ison projektin myötä noin 300 metrin verran nykyisestä sijainnista länteen.

– Tästä se sitten tulee menemään, vahvistaa urakoitsija Destian työmaapäällikkö Timo Niemi työmaata esitellessään.

Tielinjaus tehdään aivan uuteen maastoon

Käynnissä ovat pohjanvahvistustyöt. Niitä tehdään, jotta uudesta maastokäytävästä saadaan kestävä pohja runsaasti liikennöidylle tielle.

Uusi maastokäytävä viittaa siihen, että tielle tehdään kulkuväylä aivan uuteen maastoon, sanoo Väyläviraston projektipäällikkö Kari Partiainen.

– Moni kasitien hankkeista, esimerkiksi ohituskaistojen rakentamiset, on näkynyt valtatien varressa. Eurajoella rakennetaan tietä kuitenkin ihan rakentamattomaan maastoon, käytännössä koskemattomalle pelto- ja metsäalueelle, Partiainen luonnehtii.

Tavoite: auki liikenteelle 2022 loppuun mennessä

Pohjanvahvistuksen lisäksi tehdään siltojen perustustöitä. Uudistus tuo tullessaan peräti viisi uutta siltaa, joista yksi ylittää Eurajoen ja muut taas liittyvät risteäviin teihin.

Lisäksi alkuvaiheessa alueelta poistetaan puustoa rakentamisen tieltä.

Nykyisen kasitien liikennettä rakennustyöt tuskin juuri häiritsevät vielä tämän vuoden aikana, arvioivat sekä Partiainen että Niemi.

Urakoitsijan aikataulutavoitetta Partiainen luonnehtii kovaksi: uuden tielinjauksen pitäisi olla auki liikenteelle ensi vuoden loppuun mennessä.

– Kyllä se on meillä edelleen tavoitteena. Kun liikenne on siirretty uudelle väylälle, vasta sitten tullaan tekemään töitä nykyisen kasitien alueella, eli Eurajoen keskustan kohdalle tulevan kiertoliittymän rakentamista ja liittymästä Raumalle päin vievän sillan parantelua, kertoo Timo Niemi.

Keulan uusi myymälä odottaa vielä kaavaa

Osuuskauppa Keula osti viime syksynä yritystontin niin sanotulta Lotilan pellolta, joka sijaitsee kasitien tulevan ja nykyisen linjauksen eli Eurajoen keskustan välissä.

Tontille suunnitellaan todennäköisesti uutta S-Marketia. Mitä hankkeelle kuuluu nyt, kun remontti on saatu käyntiin, Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila?

– Kaavoitus on tällä hetkellä käynnissä ja kesken, joten siinä mielessä pallo on kunnalla. Meillä on valmius lähteä viemään projektia eteenpäin sitten, kun alueelle saadaan vahva kaava, Marttila toteaa.

Uuden tien ja uuden marketin rakentaminen saataneen Marttilan arvion mukaan sujumaan limittäin. Sekä kunnan että Keulan tahtotila on, että tielinjauksen pitää olla valmis ennen kuin uusi kauppa voidaan ottaa käyttöön.

Eurajoen nykyisessä S-Marketissa tilat ovat käyneet ahtaaksi, kun myynti käy hyvin, Marttila sanoo.

– Uusi sijainti on ihan mainio, joten siinä mielessä olemme tyytyväisiä tonttiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut