Tätä risteilijää odotetaan Poriin - kävi jo Raumalla

Saga Pearl II Rauman satamassa viime kesänä.

Satakunnan Kansa kertoi tänään, että yksi Porin matkailukesän kohokohdista on Saga Pearl II -risteilyaluksen vierailu kesäkuun lopussa. Brittiristeilijä tuo Mäntyluodon satamaan 450 risteilymatkustajaa.

Sama laiva kävi samanlaisella päivävisiitillä Raumalle viime kesänä. Rauman pysähdys kuului Skandinavian valkeat yöt -risteilyn ohjelmaan. Muita pysähdyspaikkoja reilun kahden viikon reissulla olivat muun muassa Maarianhamina, Luulaja ja Kööpenhamina.

Samasta risteilystä on taas kyse, mutta osa satamista on vaihtunut. Reissu alkaa taas valkoisista kallioistaan tunnetusta Doverista.

Viime suvena Länsi-Suomi haastatteli Vanhassa Raumassa Anne ja Robin Mannia.

– Emme ole nähneet kokonaista puutalokaupunkia koskaan aiemmin, Robin Mann kertoi.

– Kaikki pysähdykset ovat hyvin erilaisia, mutta kyllä Rauma taitaa olla tähän mennessä hienoin paikka, pariskunta suitsutti.

Vanhaan Raumaan tutustui oppaan johdolla noin seitsemänkymmentä turistia. Puutaloidyllin ihastelemisen lisäksi Sammallahdenmäellä ja Olkiluodossa piipahti kummassakin parikymmentä brittiä. Suosituksi nähtävyydeksi nousi myös Kylmäpihlajan majakka, jonne lähti viettämään retkipäivää liki 60 turistia.

– Rauman saaristo, luonto, linnut ja Selkämeren kansallispuisto kiinnostivat monia. Sivusta kuulin, miten Kylmäpihlajan retkeä kehuttiin parhaaksi ikinä, Jenna Ylipuranen Rauman matkailusta kertoi.

Saga Pearlin sisaralus vieraili Raumalla muutama vuosi aikaisemmin.