Tauon jälkeen viimein joulukonsertti! – Karin koulun musiikkiluokkalaisten konsertissa soivat tutut joululaulut

Iso konsertti on päästy tekemään viimeksi 2019.

Joulutunnelmaa luvassa musiikkiluokkien joulukonsertissa ensi viikolla. Orkesterissa soittavat muun muassa Niklas Saramo ja Iida-Maria Huhtakallio.

Jenni Vartiaisen Tule meille joulu helähtää Karin koulun liikuntasalissa. Kappaleessa lauletaan yksinäisten joulunvietosta ja pyydetään vierasta mukaan koristelemaan muovikuusta. Laulu on yksi musiikkiluokkalaisten suosikeista, ja se kuullaan luokkien joulukonsertissa ensi viikolla Pyhän Ristin kirkossa.

Isolla kokoonpanolla

Iso konsertti on päästy tekemään viimeksi 2019. Ensimmäisenä koronavuonna tehtiin vain videoita. Viime joulun alla kuoro sai erityisluvalla olla mukana Vanhan Rauman joulunavauksessa.

– Keväällä oppilaat saivat esiintyä salissa vanhemmilleen, mutta luokkia ei saanut sekoittaa, opettaja Satu Skogström kertoo.

Kirkkokonsertissa paikalla ovat viimein kaikki liki 70 musiikkiluokkalaista. Yleisöäkin varmasti saadaan.

– Edellisessä joulukonsertissa kirkossa oli 700 kuulijaa.

Kirkko on Skogströmin mukaan upea paikka konsertille.

– Äärettömän hyvä. Upea akustiikka ja tunnelma, joka virittää jouluun.

Treenejä koulun lomassa

Joulukonsertin harjoitukset aloitettiin lokakuussa muun koulutyön ohessa. Ohjelmistossa on 16 kappaletta, joista 12 esitetetään koko vahvuudella. Kuoroa säestävät bändi ja orkesteri.

– Sovitukset on jokaiseen biisiin tehty lasten soittotaidon mukaan.

Niistä ovat vastanneet musiikin opettajan Kimmo Hermonen, Petri Mattila ja Laura Salmi.

Yhteinen ponnistus

Satu Skogström kuvaa harjoitusperiodia yhteiseksi ponnistukseksi ja onnistumiseksi. Viikkoja harjoiteltiin ensin erillään ennen koko joukon yhdistämistä.

– Harjoitukset hiovat porukan yhteen.

Pienimmille oppilaille iso konsertti on koronavuosien takia ensimmäinen. Kuudesluokkalaiset Iida-Maria Huhtakallio ja Niklas Saramo ovat jo konkareita, sillä kumpikin oli mukana jo edellisessä konsertissa. He soittavat orkesterissa ja laulavat kuorossa.

Korona-aikaa he kuvailevat musiikkiluokalla erilaiseksi.

– Oli rauhallista, kun ei ollut esiintymisiä, mutta toisaalta niitä kyllä kaipasi. Tykkään esiintymisestä, Saramo sanoo.

Huhtakallion ja Saramon suosikkikappale joulukonsertin ohjelmista ei ole Jenni Vartiaisen joululaulu, vaan Enkelikello, jossa molemmat soittavat orkesterissa. Huhtakallion instrumentti on sello, Saramon viulu.

– Se on ihan paras joululaulu, siinä on kauniit sanat ja kiva sovitus, Saramo kommentoi.

Ohjelma alkoi jo tällä viikolla olla kunnossa.

– Vielä on viime hetken hiomista, nuoret musikantit toteavat.

Musiikkiluokkien joulukonsertti pidetään Rauman Pyhän Ristin kirkossa 1.12. kello 18. Lippuja konserttiin saa koulun kotisivujen kautta. Niitä on myynnissä myös ovella. Musiikkiluokkalaiset ovat mukana myös tänään lauantaina Vanhan Rauman jouluavauksessa.

Ensi vuosi juhlavuosi

Musiikkiluokkatoiminta täyttää Raumalla ensi vuonna 50 vuotta.

Jotain suunnitelmia juhlavuoden varalle on Satu Skogströmin mukaan jo tehty.

Musiikkiluokalle pyrkimisestä infotaan 24.1. 2023 koululla pidettävässä konsertissa, johon järjestetään kouluista bussikuljetukset. Testit hakijoille pidetään helmikuun alussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut