Tavoitimme Uudessa-Seelannissa asti ilahduttaneen raumalaispoliisin: "Pikku pila on aina paikallaan", virnistää Jouni Nahkuri

Raumalaispoliisi Jouni Nahkuri asetti "sarvet" uusiseelantilaistoimittaja Lloyd Burrin taakse viime hetkellä. Kuva: Instagram / @lloydburr

Vaikkei Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huipputapaamisesta muuta positiivista saataisikaan rutistettua, ainakin raumalainen poliisitoiminta on päässyt esiintymään edukseen – aina Uudessa-Seelannissa asti.

Vanhempi konstaapeli Jouni Nahkuri Rauman poliisiasemalta nimittäin ilahdutti Uuden-Seelannin aamu-tv:n eli The AM Show'n toimittaja Lloyd Burria siinä määrin, että Burr jakoi Nahkurin kanssa otetun yhteiskuvan some-seuraajilleen varsin positiivisin saatesanoin.

– Tavatkaa Jouni, pirun ystävällinen poliisi, joka oli Helsingissä huipputapaamista varten. Hän piti huolen, etteivät vihaiset känniläiset päässeet keskeyttämään livelähetystämme. #legenda, Burr hehkutti Instagramissa.

(Juttu jatkuu Instagram-kuvan jälkeen.)

Länsi-Suomen puhelimitse tavoittama Jouni Nahkuri kertoo, että tilanne kehittyi spontaanisti, kun Uuden-Seelannin aamulähetystä kuvattiin aikaeron takia Helsingissä puolenyön aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

– Meitä oli kaksi konstaapeliä siinä Finlandiatalon pääportilla tarkastamassa kulkulupia. Tämä porukka tuli siihen aika lähelle meitä, ja kamerat oli meihin päin. Burr alkoi valmistautua haastatteluun ja jotain siinä naureskeltiin, kun kaikilla oli kauhea hiki ja puvun takkiakin piti päälle laittaa ja muuta, Nahkuri selittää.

Kun lähetys oli käynnissä, Nahkuri pysytteli omalla paikallaan vaikka kamerat kävivät. Kun pätkä oli saatu purkkiin, tv-yhtiön väki päätti kuitenkin vielä lähestyä paikallista poliisia.

– Siinä heitettiin vitsiä puolin ja toisin, ja sitten he halusivat, että otetaan yhteiskuva. Ajattelin siinä, että kyllä mä jonkun pilan teen. Sehän oli ihan bingo, kun nostin sormet sarviksi Burrin pään taakse juuri oikeaan aikaan.

– Tykkäsivät siitä kyllä kovasti ja nauroivat. Pikku pila on aina paikallaan, Nahkuri nauraa jälkeenpäin.

Juttu jatkuu linkin jälkeen.

Aika pian kuva lähtikin leviämään Burrin sosiaalisen median kanavissa kuten Twitterissä ja Instagramissa. Asia huomattiin myös suomalaisissa medioissa, kuten Iltalehdessä.

Twitterissä Burr kehaisi suomalaispoliisien olevan ystävällisempiä ja hauskempia kuin Britanniassa.

– Tuntuu, että he ehkä vähän yllättyikin siitä, että poliisi voi käyttäytyä noin. Ei se tämän kummoisempi juttu ollut, mutta he tuntuivat kokevan sen erittäin tärkeäksi, Nahkuri pohtii.

Raumalta huippukokoukseen lähti kolmen vanhemman konstaapelin porukka. Nahkurin lisäksi mukana olivat Jari Klaus ja Atte Jalkanen.

– Meillä oli sellainen koodinimi kuin Team Kettu. Tykkäsimme kyllä kovasti reissusta. Paljon joutui valvomaan, kun tehtiin yövuoro iltakuudesta aamukahdeksaan.

Maailmanluokan huippukokousta Nahkuri pitää ainutlaatuisena mahdollisuutena.

– Kyllä tuollaiseen kannattaa lähteä, niitä on niin harvoin.

– Vaikka enhän minäkään nähnyt Trumpista tai Putinista tai muista vilaustakaan. Mutta "Mister Burrin" kanssa ollaan nyt Facebook-kavereita, Nahkuri virnistää.