Tavoitteena jopa tuhannen henkilön työllistyminen

Rauman alueella toimivat sijoittajat ovat perustaneet Rauma Marine Constructions Oy (RMC) –nimisen yhtiön, jonka tarkoituksena on käynnistää Rauman Seaside Industry Park –alueella muun muassa laivanrakennus- ja korjaustoimintaa.

Yritys aikoo menestyä kansainvälisessä kilpailussa uudenlaisella verkostomaisella liiketoimintamallilla ja ensimmäiset tilausvalmistelut ovat jo pitkällä. RMC tulee toimimaan erikoistelakkana, joka on vahvasti mukana laivanrakennuksessa ja kansainvälisessä kilpailussa. Yhtiö on tehnyt Rauman kaupungin omistaman Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy:n kanssa sopimuksen toimintaan tarvittavien alueiden ja laitteistojen vuokraamisesta.

Rauma Marine Constructions Oy:n  toiminta perustuu ensisijaisesti alueella olevan ja vapautuvan ammattitaitoisen työvoiman hyödyntämiseen. Keskeiseksi yhteistyökumppaniksi tulee Uudenkaupungin telakka (Uudenkaupungin Työvene Oy/UTV), joka on luonut kansainvälisesti menestyvän konseptin pienten erikoisalusten ja maantielauttojen valmistamiseen.

Uudenkaupungin ja Rauman telakoiden yhteisenä tavoitteena on saavuttaa 200 miljoonan euron liikevaihto, jonka kotimaisuusaste on 80-90 prosenttia. Työmääränä se merkitsee suoraan noin 800-1000 henkilötyövuotta. Tästä merkittävä osa hankitaan yhteistyökumppaniverkoston kautta.

Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta.