Täystyrmäys Seminaarin kulman kerrostalolle – "Ei vastaa kaupunkikuvallisia vaatimuksia"

Havainnekuva ei ollut ympäristö- ja lupalautakunnan mieleen.

Rauman Seminaarinmäen alueelle suunniteltu uusi kerrostalo ei saa täyttä hyväksyntää osakseen ainakaan havainnekuvansa perusteella. Seminaarinkadun ja Satamakadun kulmaukseen kaavoitetaan neljäkerroksisen kerrostalon paikkaa Seminaarimäen asemakaavamuutoksen yhteydessä.

Kaavamateriaalin mukana on havainnekuva, joka ei miellytä Rauman ympäristö- ja lupalautakuntaa. Se totesi lausuntonaan yksimielisesti, ettei havainnekuva vastaa lautakunnan mielestä "ympäristön kaupunkikuvallisia vaatimuksia".

Lisäksi lautakunta totesi, että rakentamistapaohjeissa tulisi nykyistä tarkemmin ohjata julkisivusuunnittelua, jotta alueelle tavoiteltu laatutaso voidaan varmistaa.

Seminaarinmäen kulmauksessa on nyt tyhjillään oleva ruokalarakennus, joka on määrä purkaa paikalta.

Asemakaavamuutoksen luonnos ja siihen liittyvät rakentamistapaohjeet ovat parhaillaan nähtävillä.

Rakentamistapaohjeissa todetaan, että kerrostalon suunnittelun ja erityisesti julkisivusuunnittelun tulee olla kaupunkikeskustan ja kulttuuriympäristön asettamien vaatimusten mukaista.

Julkisivun jäsentelyssä tulee selkeällä ja arvokkaalla tavalla osoittaa rakennuksen pääsisäänkäynnin paikka. Rakennuksen katutasokerrokseen ei saa sijoittaa asuntoja vaan sallittuja ovat liike- ja toimistotilat. Kellarikerrokseen voi niin ikään tehdä liike- ja palvelutiloja rakennusoikeuden estämättä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut