"Täytyihän se ostaa, näitä on niin vähän jäljellä" – Teemu Knuutila lupaa pistää seurakunnan vanhan Kesäkodin kuntoon

Huvilat olivat Rauman seurakunnan omistuksessa ja käytössä viime vuoden loppuun asti. Seurakunta on keskittämässä toimintaansa Meriristiin, jonne tehdään iso remontti.

| Päivitetty

Vimpan päälle kuntoon se on tarkoitus laittaa vaihe kerrallaan. Ensiksi puita kaadetaan, rämeikköä raivataan, jotta huvila näkyy merelle ja paikattu katto uusitaan, kertoo Kesäkodin ostanut Teemu Knuutila.

Rauman kaupunki myi Petäjäksessä sijaitsevat Kesäkodin ja Lomakodin huvilarakennukset huutokaupalla. Rauma sai kummastakin huvilasta 155 000 euroa (LS 28.6.).

Lomakodin osti yksityishenkilö, Kesäkodin West Coast Seaservice eli Teemu Knuutilan yritys.

– Se oli sellainen lauantai-illan ostos. Täytyihän se ostaa, kun näitä on niin vähän jäljellä. Olin hyvin kiinnostunut myös siitä toisesta, paljastaa Knuutila.

Mihin käyttöön seurakunnan vanha huvila tulee?

– En vielä osaa sanoa, erilaisia ajatuksia on. Varmaa kuitenkin on, etten tee siitä kesämökkiä itselleni. Kyllä se bisneskäyttöön tulee ja avataan ensi kesäksi raumalaisille muodossa tai toisessa, kertoo Knuutila.

– Siellä on käynyt väkeä uimassa ja viettämässä aikaa. Pihaa on käytetty myös parkkipaikkana. Nyt näitä rajoitetaan. Alueelle on asennettu tallentavat valvontakamerat.

Suojeltu rakennus

Koska kyse on suojellusta rakennuksesta, pitää Knuutilan ottaa yhteyttä ely-keskuksiin sun muihin sen selvittämiseksi miten remontteja saa tehdä.

– Vimpan päälle kuntoon se on tarkoitus laittaa vaihe kerrallaan. Ensiksi puita kaadetaan, rämeikköä raivataan, jotta huvila näkyy merelle ja paikattu katto uusitaan.

– Koen, että Kesäkodin kunnostaminen on kulttuuriteko. Hinta ei ollut huokea, eikä vuokra ole halpa. Ei projektissa ehkä liiketaloudellisesti paljon järkeä ole.

Seurakunta luopui viime vuonna

Huvilat olivat Rauman seurakunnan omistuksessa ja käytössä viime vuoden loppuun asti. Seurakunta on keskittämässä toimintaansa Meriristiin, jonne tehdään iso remontti.

Kaupunki osti kiinteistöt seurakunnalta tonttien vuokrasopimusten päättyessä. Päärakennukset on rakennettu arvion mukaan 1900-luvun alussa.

Knuutilan mielessä vaihtoehtoina ovat ainakin yleinen sauna, kesäkahvila ja vuokramökki.

– Kesäkahvilalle voisi olla kysyntää Raumalla. Syreenintuoksua, mansikkakakkua, limonaadia, jäätelöbaari, visioi Knuutila.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut