Teatteriarvio: Uutuuskomedia heittämällä musiikkiteatterin kärkikastiin

Rauman teatterin uudessa musiikkikomediassa on rakkautta, jännitystä ja huumoria.

Rauman teatterin uudessa musiikkikomediassa on rakkautta, jännitystä ja huumoria. Seitsenhenkinen näyttelijäkaarti tekee vakuuttavaa jälkeä. Yhdessä elävän orkesterin kanssa esitetyt laadukkaat musiikkinumerot vievät näytelmän heittämällä musiikkiteatterin kärkikastiin.

Liikkeelle lähdetään nimikappaleella Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä? Mamban kappaleista olisi aivan yhtä hyvin voinut valikoitua Lauantai-illalla, sen verran samanlainen kuvasto oli näyttämöllä. Kotiin palaava aviomies löytää vieraan miehen vaimonsa ja rahojensa kimpusta, eikä ole kehonkielestä päätellen juttutuulella.

Tarinan päähenkilö ottaa nopeasti jalat alleen, ja kohta ovat kiikarissa uudet naiset. Kolmea sisarusta perinnön toivossa vikitellessään naisten sankari joutuu kuitenkin melkoiseen pyöritykseen. Leif Wagerin tulkitsemasta Romanssista on Tuomas Kesälä tehnyt aivan loistavan sovituksen, jossa sisarukset vuorollaan duetoivat yhteisen rakkaansa kanssa.

Kaikesta edellämainitusta voisi päätellä, että näytelmä on siirappinen, kliseinen ja ennalta-arvattava. Totuus on kaukana siitä. Juuri kun päästään kohtaan, kun tekee mieli nieleskellä kyyneleitä, tapahtuu juonen käänne, vaihtuu musiikki tai tilanne taittuu huumoriksi.

Ensimmäisellä puoliajalla on taitekohta, kun sivuosassa Joni Leponiemi laulaa suomeksi Modern Talkingin kappaletta You´re my heart, you´re my soul. Pehmopopin keskeyttää Timo Julkusen esittämä äijä, joka vetää Tauskin Sinä vain niin, että ensi-iltayleisö alkoi taputtaa kesken biisin.

Naispääosassa nähdään Veera Tapanainen. Hänen kirkas äänensä soi kauniisti yhteen Jani Koskisen vivahteikkaan äänen kanssa. Mamban laulussa Valokuvia heidän yhteistyönsä oli nautittavaa kuunneltavaa. Hyvän sovituksen lisäksi kiitos kuului bändille ja erityisesti sen lyömäsoittajalle Aleksi Kaunisvirralle. Upeasti svengasi!

Teatterikappaleen tempo tiivistyy loppua kohden. Käsikirjoittaja Petja Lähde lienee tavoitellut kultaista leikkausta. Jälkimmäinen puoliaika on kestoltaan huomattavasti lyhyempi.

Tapahtumia on silti paljon: uhkaava koston suunnittelu, näytelmä näytelmässä, takaa-ajo ja loppuratkaisu.

Ensi-illassa ajoitukset onnistuivat, ja liikkeiden koreografiat toimivat. Aavistuksen hengästyttävän viimeisen vartin kruunasi kaikkien näyttelijöiden yhteinen Sinut haluan vain.

Täydellisen koko perheen näytelmän Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä? saisi pudottamalla kirosanat tekstistä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut