Tehovalvonta paljasti liki 70 huumausainerikosta Rauman alueella – nuorin epäillyistä alle 15-vuotias

Poliisin tehostettu huumausainevalvonta paljasti runsaan kahden viikon aikana lähes 70 huumausaineisiin liittyvää rikosta Rauman alueella.

Poliisi takavarikoi valvontajakson aikana viisi grammaa hasista, 40 grammaa amfetamiinia, noin 19 grammaa psilosybiinisieniä ja marihuanaa 700 grammaa ja 25 kasvia, joista kunkin laskennallinen tuottoarvo on 25 grammaa.

Lisäksi takavarikoitiin lääkeaineita, esimerkiksi 57 kappaletta 0,4 milligramman Temgesic-lääkkeitä.

Kaikki huumausaineet ja lääkkeet takavarikoitiin Rauman alueella lukuun ottamatta yhtä Eurassa tehtyä takavarikointia, jossa poliisi otti haltuunsa marihuanaa ja epäiltyjä psilosybiinisieniä.

Huumausainerikoksista epäillyt ovat vuosina 1972–2000 syntyneitä. Joukossa on parikymmentä alaikäistä ja monia ensikertalaisia.

Yksi epäillyistä on alle 15-vuotias, eikä rikosoikeudellisessa vastuussa. Hänen osaltaan tutkinta on päätetty ja tieto tapahtuneesta viety vanhemmille ja sosiaaliviranomaisille.

Huumausaineisiin liittyvien rikosten lisäksi paljastui oheisrikoksia, kuten varkauksia, ampuma-aserikoksia ja -rikkomuksia sekä alkoholirikos, jonka seurauksena poliisi takavarikoi huomattavan määrän alkoholijuomia.

Myös muutamia etsintäkuulutettuja ja rattijuoppoja jäi tehovalvontajakson aikana kiinni.

Tehostettu valvonta toteutettiin Satakunnan ja Varsinais-Suomen kenttävalvontaryhmien sekä Porin erityistutkintasektorin huumeryhmän yhteistyöllä.

Poliisi pääsi epäiltyjen huumausainerikollisten jäljille oman valvontatoiminnan, tutkinnassa suoritettujen kuulustelujen ja vihjeiden avulla. Poliisi kiittää kansalaisia vihjeistä.

Tapausten selvittely jatkuu kuulusteluina ja muina esitutkintatoimenpiteinä.