Tehovalvontaviikolla puhallutettiin 60 000 kuljettajaa

240 rattijuoppoa ja 29 huumekuskia oli poliisin tehovalvontaviikon saldo.

Poliisi valvoi tehostetusti rattijuopumuksia koko maassa 2.–8. kesäkuuta. Valvontaviikon aikana puhallutettiin 60 000 kuljettajaa, joista 240 epäillään ajaneen alkoholin ja 29 huumeiden vaikutuksen alaisena.

Lisäksi tarkastuksissa tavattiin 167 ajo-oikeudetonta kuljettajaa, 67 etsintäkuulutettua ja kuusi autovarasta. Valvonnan yhteydessä todettiin myös 74 muuta rikosta.

Kokonaisvaltaisella otteella toteutetun liikennevalvonnan yhteydessä paljastetaan myös muita rikoksia kuin liikenteeseen liittyviä.

– Laaja-alainen ja monipuolinen tapa valvoa liikennettä on poliisin uuden Road Policing -mallin mukaista toimintaa. Näin liikennevalvonta edesauttaa poliisitoimintaa laajemminkin. Tämäntyyppisessä valvontaiskussa liikenteessä tehty valvontatyö tukee erityisesti rikostorjuntaa, poliisihan on yksi kokonaisuus, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta toteaa.

Kesällä alkoholionnettomuuksien määrät kääntyvät nousuun. Etenkin viikonloppujen yöt ovat riskiaikaa.

– Kesäliikenteessä korostuvat turvallisuuden kannalta liikenteen keskeiset tekijät, joita ovat nopeusrajoitusten noudattaminen, turvalaitteiden käyttäminen sekä selvä ja virkeä kuljettaja, Lammi muistuttaa.

Tehovalvontaviikko oli osa poliisin valtakunnallista valvontasuunnitelmaa, jonka mukaisesti liikennevalvontaa suunnataan liikenneturvallisuuden kannalta tarkasteltuna tärkeimpiin kohteisiin.