Tehtävämäärät Lounais-Suomen poliisilla huomattavasti viime pääsiäistä suuremmat

Kuvituskuva. Kuva: LS-arkisto

Lounais-Suomen poliisilla oli hälytystehtäviä kuluneen pääsiäisen aikana yhteensä 1566 kiirastorstai-illasta maanantai-iltapäivään. Viime vuonna vastaavana ajankohtana tehtävämäärä oli 1163, joten tehtävämäärissä oli huomattavaa kasvua verrattuna viime pääsiäiseen. Poliisin hälytystehtävistä kaksi kolmasosaa oli Varsinais-Suomessa ja kolmannes Satakunnassa.

Kotihälytyksissä oli Varsinais-Suomessa nousua verrattuna viime pääsiäiseen. Vuonna 2020 kotihälytyksiä metelin, perheväkivallan tai häiriköivän henkilön takia oli Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella yhteensä 166 kappaletta, kun vastaava luku kuluvana pääsiäisenä oli 199.

Ihmisten pahoinvointi on näkynyt poliisin työssä myös itsetuhoisena käyttäytymisenä. Viime pääsiäisenä itsetuhoisista henkilöistä ilmoitettiin Lounais-Suomen poliisille 16 kertaa. Nyt vastaavana ajankohtana luku oli 24. Ilmoituksista 15 tuli Varsinais-Suomesta ja 9 Satakunnasta. Viime pääsiäisenä tehtävistä 12 oli Varsinais-Suomessa ja neljä Satakunnassa.

Pernon henkirikokset työllistivät Turussa poliisia

Kuluneena pääsiäisenä Turun poliiseja työllistivät eniten Pernossa tapahtuneet henkirikokset ja niiden yritykset.

Poliisi sai ilmoituksen varhain lauantai aamulla Pernossa ammutuista laukauksista. Paikalta löytyi kaksi vainajaa sekä yksi vakavasti loukkaantunut henkilö. Teoista epäilty 27-vuotias mies otettiin kiinni lähistöltä ja häntä esitetään vangittavaksi alkuviikolla.

Tutkinnanjohtaja vastaa tämä asian tarkemmasta tiedottamisesta myöhemmin.

Huumausaineita Turussa ja Turun lähiseudulla

Poliisi operoi aktiivisesti Turussa ja Turun lähiseudulla huumausaineiden parissa. Turussa ja Turun lähialueilla kirjattiin yhteensä 25 huumausaineisiin liittyvää rikosta, joista suurin osa oli käyttörikoksia.

Epäillyistä kaksi kolmasosaa oli ensikertalaisia. Huumausainerikoksiin oli kiinniotettuina kolme henkilöä. Poliisi takavarikoi huumausainerikosten ja huumausaineen käyttörikosten yhteydessä marihuanaa, amfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä.

Valvontaa liikenteessä, ravintoloissa ja taajamien ulkopuolella

Liikennettä valvottiin ahkerasti pääsiäisen ajan koko poliisilaitoksen alueella. Yleisilme oli, että liikennettä oli vähemmän kuin yleensä pääsiäisenä.

Lounais-Suomen poliisi valvoi aktiivisesti majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annettun lain noudattamista koko poliisilaitoksen alueella. Ravintolat ovat noudattaneet pääsääntöisesti hyvin annettuja määräyksiä ja toimintaan jouduttiin puuttumaan edes neuvoin todella harvoin. Yksittäisiä huomautuksia sisätiloissa olevien kalusteiden käytöstä ravintoloissa tehtiin vain muutama.

Lounais-Suomen poliisi valvoi lisäksi harvaan asuttuja alueita koko pääsiäisen ajan ympäri poliisilaitoksen aluetta. Tämän vuoksi poliisi saattoi näkyä katukuvassa pääsiäisenäkin ilman erityisempää syytä.