Teknologiateollisuudessa varovaista toiveikkuutta

Teknologiateollisuuden liikevaihto jäi Suomessa viime vuonna kuusi prosenttia pienemmäksi kuin vuonna 2012.


Tarjouspyyntöjen kasvu antaa kuitenkin heikkoja signaaleja paremmasta. Teknologiateollisuuden yrityksissä ollaan varovaisen toiveikkaita, että pohjakosketus olisi takana.


Tilauskantatiedustelussa mukana olevat alan yritykset Suomessa saivat uusia tilauksia loka-joulukuussa euromääräisesti 12 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2012, mutta 15 prosenttia enemmän kuin edeltävällä vuosineljänneksellä heinä-syyskuussa.


Tilauskannan arvo oli joulukuun lopussa 11 prosenttia pienempi kuin samaan aikaan vuonna 2012 ja kaksi prosenttia pienempi kuin syyskuun lopussa.


Teknologiateollisuuden yrityksissä Suomessa oli henkilöstöä viime vuonna noin 296 000. Henkilöstö väheni edellisvuotisesta noin 7 300:lla, eli 2,5 prosenttia.


– Tarjouspyyntöjen piristyminen on myönteinen uutinen. Markkinoilla on lievää positiivista virettä. Nyt on tärkeää saada pyynnöt konkretisoitumaan tilauksiksi. Tässä on jälleen Suomen kilpailukyvyn testi, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen painottaa.