Rauman telakalla alkaa ensimmäisen Tasmanian-lautan rakentaminen – katso livelähetystä avausseremoniasta täällä

TT-Line tilaa Raumalta kaksi alusta, jotka havainnekuvissa näyttävät tältä. Ensimmäisen rakennustyöt alkavat tänään steel cutting -seremonialla.

Rauman telakalla vietetään tänään jälleen eräänlaista seremoniaa. Tasmanialaiselle TT-Linelle rakennettavista kahdesta matkustaja-autolautasta ensimmäisen rakentaminen on alkamassa, ja sitä juhlistetaan niin sanotulla steel cutting -seremonialla.

Ensimmäisen aluksen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 lopulla, toisen vuonna 2024. Alukset liikennöivät Australian ja Tasmanian välistä haastavaa reittiä.

Tämänpäiväinen tilaisuus alkaa klo 11, ja siihen kuuluu seremonian lisäksi puheita niin RMC:n kuin TT-Linenkin edustajilta.

Voit seurata livelähetystä tilaisuudesta etänä. Upotettu striimi löytyy alta.

Levy on leikattu ja Spirit of Tasmania IV:n tuotanto siten virallisesti aloitettu. Kuva: Joosua Lehtinen

Myös Länsi-Suomi oli tilaisuudessa paikan päällä. Lue juttumme (tilaajille) täällä: Telakalla juhlistettiin pitkän prosessin virstanpylvästä – RMC:n Heinimaa ukrainalaisista työntekijöistä: "Ajatukset ovat varmasti jokaisella kotimaassa"

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Telakalla juhlistettiin pitkän prosessin virstanpylvästä – RMC:n Heinimaa ukrainalaisista työntekijöistä: "Ajatukset ovat varmasti jokaisella kotimaassa"

Vain tilaajille Raumalla rakennettaviin Tasmanian-laivoihin potkuri- ja ohjausjärjestelmä Kongsbergiltä - "Liippaa vähän Raumaakin"

Nimet alla 550 miljoonan sopimuksessa – RMC:n ja tasmanialaisvarustamon kauppa allekirjoitettiin etäyhteydellä

Vain tilaajille Rauman ihme: Tasmanian-kauppa nostaa RMC:n tilauskannan 1,6 miljardiin euroon –  viime vuoden tilinpäätös mukavasti voitollinen

Tasmanian-tilaus vahvistui: Rauman telakalla rakennetaan kaksi isoa matkustaja-autolauttaa –  "On hienoa päästä aloittamaan kolmen vuoden hedelmällinen yhteistyö"