Telakan uusi kulkureitti kustannetaan myymällä terästä

Teollisuuspuiston väylälle tulee ruuhkaa louheesta ja myöhemmin monitoimihallin rakentamisesta.

Rauman telakan alueen uudet kulkujärjestelyt on tarkoitus rahoittaa telakkairtaimiston, lähinnä teräsmateriaalin, myynnistä tulleilla tuloilla.

Alueen ylläpitäjänä toimiva Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy on pyytänyt omistajaltaan Rauman kaupungilta, että irtaimiston myynnistä saadut myyntitulot, noin 135 000 euroa, osoitettaisiin yhtiön käyttöön.

Summa tarvitaan Martinmäen uuden tieyhteyden sekä porttijärjestelmien ja kulunvalvonnan rakentamisen rahoitukseen. Kyse on telakka-alueen sisäisestä uudesta yhteydestä, johon ei ole varattuna määrärahoja.

Kaupunginhallitus esittää, että pyydetty 135 000 euron määräraha voidaan myöntää. Asia vaatii vielä kaupunginvaltuuston päätöksen.

Louhetta liikkuu

Martinmäen kautta kulkevan uuden tieyhteyden tarkoituksena on ohjata teollisuuspuistoalueen eteläosiin eli lohkotehtaalle ja toimistoihin suuntautuva liikenne pois telakka-alueen läpi kulkevalta pääsisääntuloväylältä.

Pääväylällä on kuormitusta, koska telakan alueelta louhitaan kalliota ja kuljetetaan louhe Järviluodon pengertien rakennustyömaalle. Louhintojen jälkeen teollisuuspuistoon rakennetaan monitoimihalli, mikä sekin kuormittaa pääsisääntuloväylää.

Rauman Meriteollisuuskiinteistöt Oy on tänä vuonna myynyt noin 160 000 eurolla entisen telakka-alueen, nykyisen teollisuuspuiston, irtaimistoa. Yhtiö on saanut myyntipalkkiona 10 prosentin korvauksen sekä myyntikustannukset on korvattu.

Loput myyntitulot, 145 696 euroa ovat kaupungin rahaa, koska myös myyty irtaimisto oli kaupungin omistamaa. Jo aiemmin kaupunginvaltuusto on linjannut, että telakkairtaimiston myynnistä saatuja tuloja käytetään alueen peruskorjaus- ja parannustarpeisiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut