Telakka-adressi luovutettiin Helsingissä ministereille

Metalliliiton lähetystö luovutti torstaina työ- ja elinkeinoministeriöön kansalaisadressin telakkateollisuuden pelastamiseksi. Telakka-adressin allekirjoitti 19024 henkilöä. Näistä käsin kirjoitettuja, Metalliliiton aluetoimistoilla ja työpaikoilla kerättyjä allekirjoituksia oli 2 642.

 - Viestimme ministereille oli se, että työtä telakkateollisuuden säilyttämiseksi on edelleen jatkettava vahvoin ottein. Meriklusterin osaaminen ja ammattitaito on monimuotoista, jota ei aina muisteta puhuttaessa vain telakasta. Monet meriklusterin yrityksistä työllistyvät myös maapuolen projekteissa. Meriklusterin yritysten tulee verkostoitua entistäkin paremmin uusien innovaatioiden ja osaamisen säilyttämiseksi, kertoo Metallin vastaava aluetoimitsija Jouni Nurmela.

- TUI-tilausten rahoitus on nyt varmistunut, mutta hengähdysaikaa on vähän. Telakkateollisuuden jatkon varmistamiseksi on telakoiden kilpailukyvyn parantamista jatkettava. Suomalaista pääomaa on etsitty sitä löytämättä. Tänään uutisoitiin myynnissä olevan Turun ja Rauman telakat sekä STX:n omistama puolikas Helsingin telakasta, kertoo Nurmela.