Telakkayhtiö on nyt kaupungin vuokralainen

Rauman kaupungin ja STX Finland Oy:n välinen kauppa telakasta sinetöitiin tiistaina, kun osapuolet allekirjoittivat lopulliset sopimusasiakirjat. Kaupan osapuolet totesivat yhdessä, että kaikki tammikuussa sovitut kaupan toteutusedellytykset täyttyivät.

Tilaisuudessa puumerkit piirrettiin erilaisiin asiakirjoihin, kuten luovutustodistuksiin, siirtosopimuksiin rekisteröidystä omaisuudesta ja kolmansien osapuolten kanssa voimassaoleviin sopimuksiin.

Kaupunki suoritti kauppahinnan ensimmäisenä maksueränä 9,05 miljoonaa euroa ja sai hallintaoikeuden ostamaansa omaisuuteen. Tilaisuudessa allekirjoitettiin myös vuokrasopimus, jolla STX Finland Oy jää osaan alueesta vuokralaiseksi kesäkuun 2014 loppuun saakka viedäkseen päätökseen kaksi käynnissä olevaa laivaprojektia.

Kaupunginjohtaja Kari Koski oli tyytyväinen pitkän sopimus- ja neuvottelurupeaman saamisesta lopulliseen maaliin.

– Nyt omat suunnitelmamme kilpailukykyisen teollisuuspuistoympäristön luomisesta ovat vankalla perustalla, ja meriteollisuusyritysten toiminta-edellytykset turvaavaa työtä voidaan jatkaa. Kaupalla voi tulevaisuudessa olla merkittävät vaikutukset alueen työllisyyteen, Koski arvioi.