Telia päivittää 4G-verkkoa – saattaa hidastaa päivittämättömiä reitittimiä ja nettitikkuja

Jos omistat Telian nettitikun tai reitittimen, joka ei ole ihan uusi, kannattaa ensi viikolla varmistella, onko ohjelmisto päivitetty tai päivittynyt. Netin käyttö saattaa muuttua muuten tahmeaksi verkon päivityksen takia. Kuva: Esa Urhonen

Telian mobiiliverkon päivitys saattaa ensi viikolla vaikuttaa mobiilireitittimien ja nettitikkujen toimintaan, jos laitteiden ohjelmistoa ei ole päivitetty. Operaattori päivittää 4G-verkkoaan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa tiistaista keskiviikkoon 24.-25.9. 

Verkon muutoksilla otetaan käyttöön uutta esineiden internetiä palvelevaa LTE-M- tekniikkaa.

Verkon päivityksen jälkeen osa mobiilinettiasiakkaiden reitittimistä ja nettitikuista saattaa pudota nopeasta 4G-verkosta hitaampaan 3G-verkkoon.

Teilia kuitenkin muistuttaa, että iso osa asiakkaiden laitteista päivittää ohjelmistonsa automaattisesti verkon kautta. Ongelma koskee pientä osaa vanhempia reititin- ja nettitikkumalleja, jotka vaativat, että käyttäjät päivittävät ohjelmiston itse.

Jos netti alkaa ensi viikolla hidastella, voi laitekohtaisia ohjeita päivitysten asentamiseen katsoa osoitteesta http://www.telia.fi/paivitys.