Telman koti pysyy edelleen Riekkomäessä

Turun hallinto-oikeus hylkäsi Rauman kaupungin valituksen koskien raumalaisen vaikeavammaisen Telma Nummen asumisjärjestelyjä. Kahden vuoden taistelun tuloksena Telma saa jäädä asumaan omaan kotiinsa.

Raumalainen, vaikeavammainen Telma Nummi, 20, on saavuttanut uuden erävoiton omaa asumistaan koskevassa kiistassa.

Turun hallinto-oikeuden viime viikolla antamalla päätöksellä nuori nainen saa edelleen jäädä asumaan kotiinsa, yksityiseen ryhmäkoti Riekkomäkeen. Hallinto-oikeus hylkäsi Rauman kaupungin tekemän valituksen ja velvoittaa kaupunkia korvaamaan Nummen oikeudenkäyntikulut.

– Hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että asumispalvelujen järjestämisen on aina tapahduttava yksilöllisen harkinnan perusteella. Se ei voi perustua ainoastaan kaupungin järjestämään kilpailutukseen. Asiakkaan toivomukset ja mielipide on aina otettava myös huomioon, toteaa Nummen asioita ajava Jukka Kumpuvuori.

Nummen perhe on hallinto-oikeuden päätöksestä erittäin huojentunut, vaikka kaupunki voikin vielä hakea valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Olen niin iloinen ja helpottunut, kun tämä asia on nyt vihdoinkin saanut päätöksen. Onhan tietenkin mahdollista, että kaupunki hakee vielä valituslupaa, mutta ei tässä auta kuin odottaa mitä tapahtuu, toteaa Telma Nummen äiti Marika Nummi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut