Telman koti pysyy edelleen Riekkomäessä

Hallinto-oikeuden päätöstä juhlitaan Riekkomäessä kakkukestien merkeissä.  Olen niin iloinen ja helpottunut, kun tämä asia on vihdoinkin saanut päätöksen, toteaa Telma Nummen äiti Marika Nummi. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Raumalainen, vaikeavammainen Telma Nummi, 20, on saavuttanut uuden erävoiton omaa asumistaan koskevassa kiistassa.

Turun hallinto-oikeuden viime viikolla antamalla päätöksellä nuori nainen saa edelleen jäädä asumaan kotiinsa, yksityiseen ryhmäkoti Riekkomäkeen. Hallinto-oikeus hylkäsi Rauman kaupungin tekemän valituksen ja velvoittaa kaupunkia korvaamaan Nummen oikeudenkäyntikulut.

– Hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että asumispalvelujen järjestämisen on aina tapahduttava yksilöllisen harkinnan perusteella. Se ei voi perustua ainoastaan kaupungin järjestämään kilpailutukseen. Asiakkaan toivomukset ja mielipide on aina otettava myös huomioon, toteaa Nummen asioita ajava Jukka Kumpuvuori.

Nummen perhe on hallinto-oikeuden päätöksestä erittäin huojentunut, vaikka kaupunki voikin vielä hakea valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Olen niin iloinen ja helpottunut, kun tämä asia on nyt vihdoinkin saanut päätöksen. Onhan tietenkin mahdollista, että kaupunki hakee vielä valituslupaa, mutta ei tässä auta kuin odottaa mitä tapahtuu, toteaa Telma Nummen äiti Marika Nummi.
 

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Telman pakkomuutto toteutunee

Telma saa jäädä kotiinsa, ainakin toistaiseksi