Tenhonperän ranta uimakieltoon suolistobakteerien takia

Rauman kaupunki päätti maanantaina asettaa omistamansa Tenhonperän rantasaunan uimarannan uintikieltoon. Kiellon syynä on uimavedestä 9.8. ja 10.8. otetuissa vesinäytteissä todettu korkea suolistoperäisten bakteerien pitoisuus.

Rantasauna sijaitsee Kortelassa, osoitteessa Santperäntie 88. Uimakielto on voimassa toistaiseksi ja veden laatua seurataan tihennetysti. Syytä uimaveden huonoon laatuun ei tiedetä.

Uimakielto voidaan purkaa, kun suolistoperäisten bakteerien pitoisuus kahdessa peräkkäisessä näytteessä alittaa jälleen sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa annetut raja-arvot.

Uimaveden laadun valvonnassa määritetään säännöllisesti suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia coli -bakteerin pitoisuudet. Tutkimusten tarkoituksena on havaita mahdollinen ulosteperäinen uimaveden saastuminen.

Saastuneessa uimavedessä uimiseen liittyy sairastumisriski. Vedessä saattaa olla erilaisia bakteereita, viruksia ja alkueläimiä, jotka voivat aiheuttaa vatsatautia, ihotulehduksia tai silmätulehduksia.