Teollisuushalli ja sisällä olleet kuorma-autot tuhoutuivat Raumalla

Kiinteistöhuoltoyhtiö RTK-Palvelun vuokraama tuhannen neliömetrin kokoinen teollisuushalli tuhoutui kolmelta neljäsosaltaan Raumalla Niittaajantie 4:ssä Kortelan teollisuusalueella maanantai-iltana. Palaneesta osasta hallin kattorakenteet tuhoutuivat kokonaan.

Palon syttymissyy ei päivystävän palomestarin Timo Lehtosen mukaan ollut illalla selvillä. Palotutkija saapui myöhemmin illalla selvittämään asiaa. Ketään ei ollut tontilla paikalla, kun palo havaittiin. Henkilövahinkoja palosta ei tullut.

Hälytyksen teki palon huomannut ohikulkija eli päivystävä palomestari itse kotiin päin mennessään kello 19.53. Siinä vaiheessa halli paloi jo ilmiliekeissä.

– Rakennuksessa oli yksi paloseinä, ja tämän seinän takana ollut neljäsosa säilyi sen verran ehjänä, että se kärsi vain savuvahinkoja, Lehtonen kertoi.

Palaneessa osassa tuhoutui ainakin kaksi uudehkoa kuorma-autoa ja kolmas kärsi savuvahinkoja. Muuta tuhoutunutta omaisuutta ei vielä illan aikana ehditty selvittää, eikä niiden omistajaakaan heti tavoitettu.

Muut rakennukset eivät olleet vaarassa syttyä. Lähin muu ulkorakennus sijaitsi vähiten vahinkoja kärsineen osan suunnalla.

Palosta levisi savun hajua, joka tuntui muutaman kilometrin säteellä Kortelan alueella. Päivystävän palomestarin mukaan savu syntyi aivan tavallisesta rakennuspalosta, eikä se sisältänyt tavallista vaarallisempia myrkkyjä.

Isoa paloa sammuttamaan saapui yksiköitä Rauman lisäksi Lapista, Eurajoelta, Eurasta ja Pyhärannasta.