Teräsleidit vetää katsojia myös Raumalla – tiistain näytöksessä yleisöryntäys

Road movie -henkisen elokuvan on nähnyt Iso-Hannussa jo yli 1 400 katsojaa.

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen kotimainen elokuva, Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit on valloittanut myös raumalaisyleisön.

Tammikuun alussa ensi-iltansa saanut elokuva rikkoi 100 000 katsojan rajan vain alle kahdessa viikossa.Raumallakin elokuvan on jo nähnyt yli 1 400 katsojaa.

Muun muassa tiistain näytös oli loppuunmyyty.

– Meidän tarjous-tiistailla oli varmasti oma vaikutuksensa mutta myös sillä, että elokuvaa esitettiin pienemmässä kakkossalissa. Vaikka osaan aika hyvin ennustaa eri elokuvien suosion, on Teräsleidien suosio ollut pienoinen yllätys, sanoo Toni Järvinen elokuvateatteri Iso-Hannusta.

Elokuvateattereissa menee nyt samaan aikaan kaksi kovaa kotimaista elokuvaa 50+ naisista. Myös Helene Schjerfbeckistä kertova Helene on lähtenyt hyvin niin valtakunnallisesti kuin Raumallakin.

– Vielä on vaikea sanoa, millaisen suosion tuo elokuva Raumalla saa.

Katsojakunta elää

Yleensä elokuvien levittäjäyhtiöt pystyvät antamaan melko tarkkoja arvioita elokuvien tulevasta suosiosta. Mukaan mahtuu kuitenkin aina yllätyksiä. Viime vuoden maailmanlaajuinen yllättäjä oli Joker.

– Ensi-ilta ja sitä seuraava viikko yleensä näyttää, miten elokuva tulee yleisöä kiinnostamaan, tietää Järvinen.

Pienemmillä paikkakunnilla kuten Raumalla menestyvät yleensä juuri Teräsleidien tyyppiset komediat. Isommissa kaupungeissa vetonaulat voivat olla jotain ihan muuta.

Elokuvien katsojakunta elää myös elokuvan mukana. Aluksi Teräsleidit kiinnosti varttuneempia naisia mutta nyt sen ovat löytäneet myös nuoret.

– Tyypillinen katsoja on ollut nainen tai naisporukka. Toki mukaan on mahtunut myös miehiä.

Vielä ehtii katsomaan

Teräsleidit on road movie, jossa ikä ei merkitse mitään.

75-vuotias Inkeri (Leena Uotila) on lyönyt miestään Tapiota (Heikki Nousiainen) paistinpannulla päähän ja suunnittelee tämän hautaamista puutarhaan. Loppuelämän mittainen vankeus odottaa, mutta ennen sitä olisi vielä hetki aikaa elää.Isosiskojensa Railin (Seela Sella) ja Sylvin (Saara Pakkasvirta) kanssa Inkeri suuntaa matkalle vapauteen.

Raumallakin oman paikkansa elokuvateatterista varmistaa parhaiten ostamalla lipun haluamaansa näytökseen jo ennakkoon.

Teräsleidit jatkaa Iso-Hannun ohjelmistossa pitkälle kevääseen.

– Kyllä se näillä näkymin ainakin maaliskuulle saakka menee, vakuuttaa Järvinen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut