Terassipalo alkaa useimmin grillistä – Ifin testin mukaan sisällä oleva palovaroitin reagoi ulkopaloon vasta, kun on jo liian myöhäistä

Terassilta alkavat palot aiheuttavat usein suurta vahinkoa.

Terassilta alkaneet palot aiheuttavat keskimäärin suurempia palovahinkoja kuin muut kodissa tapahtuvat palot, kertoo If vakuutus. Tiedot selviävät Ifin vahinkotilastoista.

Terassipalo alkaa useimmiten grillistä.

– Grilliä ei pidä jättää päälle vahtimatta ja sen läheisyyteen on syytä varata alkusammutuskalustoa. Usein sammutusvälineitä säilytetään sisätiloista, josta niitä on pitkä matka hakea, jos tuli leimahtaakin ulkona, huomauttaa Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Jussi Lindström tiedotteessa.

Ifin vahinkotilastojen mukaan terassilta alkaneista paloista maksetaan keskimäärin noin 20 000 euron korvauksia.

Terassille sijoitetuista tuhkaämpäreistä alkaneet palot aiheuttavat kuitenkin usein laajempia tuhoja, ja niissä keskikorvaus on peräti kolminkertainen muihin terassipaloihin eli 60 000 euroa.

If testasi viime vuonna terassipalojen yhteydessä, kuinka palo voi saada alkunsa, jos hiiliä tai tuhkaa säilytetään väärin.

Palotestissä käytettiin lämpökameraa ja noin 600 asteiset hiilet sulattivat muoviämpärin nopeasti.

– Tuhkan pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen poistamista, ja säilyttää sitä siihen varatussa kannellisessa metalliastiassa, muistuttaa Lindström.

Testissä huomattiin, että sisällä olevat palovaroittimet reagoivat hitaasti ulkopaloihin.

Testissä käytetyn mökin sisälle sijoitettu palohälytin reagoi vasta noin kymmenen minuuttia palon syttymisestä, jolloin terassi oli jo ilmiliekeissä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut