Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö myy museokiinteistönsä

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö on päättänyt myydä Lönnströmin taidemuseon kiinteistön Raumalla. Nykyinen näyttelytoiminta jatkuu rakennuksessa 11.1.2015 asti. Tulevaisuudessa Lönnströmin taidemuseo tulee toimimaan uudella tavalla suomalaisen kuvataiteen edistämiseksi.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö on ylläpitänyt Lönnströmin taidemuseota Raumalla kauppaneuvos Wladimir Sofronoffin kodikseen vuonna 1912 rakennuttamassa talossa vuodesta 1993 alkaen. Säätiö osti rakennuksen Rauman kaupungilta vuonna 1991 ja peruskorjasi kiinteistön museorakennukseksi.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön tarkoituksena on säädekirjan mukaan ylläpitää lahjoittajiensa kotia yleisölle avoinna olevana kotimuseona. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo sijaitsee Kappelinsalmen kupeessa Raumalla ja sen toimintaa tullaan kehittämään ja elävöittämään tulevien vuosien aikana.

Säätiön suunnitelmissa on kehittää taidemuseotoimintaansa niin, että mahdollisimman suuri osa toimintarahoista ohjautuisi kuvataiteen edistämiseen eikä taidemuseon kiinteistön ylläpitämiseen. Taidemuseorakennus vaatii mittavan julkisivuremontin, jonka Säätiö on jo aloittanut.

Säätiö tiedottaa loppuvuodesta 2014 miten Lönnströmin taidemuseon toiminta tulevaisuudessa jatkuu.