THL: Raumalla kaksi uutta koronatartuntaa, Porissa yksi

THL:n sunnuntaisten tietojen mukaan Raumalla on todettu jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa ja Porissa yksi. Eurasta, Eurajoelta ja Laitilasta ei ainakaan sunnuntai-iltapäivään mennessä kerrottu uusista tartunnoista.

Suomessa on raportoitu 196 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. HS:n mukaan uusista tartunnoista 48 on kirjattu tartuntatautirekisteriin Helsingissä. Yhdessä pääkaupunkiseutu vasta yli puolesta kaikista tartunnoista: Espoossa niitä oli ilmoitettu 33 ja Vantaalla 24.

Silmiinpistävä paikkakunta uusissa luvuissa on Kouvola, jonka kaikista 17 tartunnasta yli kolmannes ilmoitettiin sunnuntaina.

Kahdessa viikossa on raportoitu 2 850 tartuntaa, mikä on 534 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana, kertoo puolestaan STT.

Viimeisten kahden viikon tapauksista noin 900 on todettu 20–29-vuotiailla. Seuraavaksi eniten tapauksia samalla aikavälillä on todettu 30–39-vuotiaiden ja 10–19-vuotiaiden ikäryhmissä, kummassakin 400–500 tapausta.

Taudin ilmaantuvuus koko maassa on THL:n mukaan kahden viime viikon ajalta noin 44 tapausta 100 000 asukasta kohden.
Perjantain tietojen mukaan sairaalahoidossa oli 70 ihmistä. Heistä kymmenkunta oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrästä ja mahdollisista uusista kuolemantapauksista kerrotaan seuraavan kerran maanantaina.

Yhteensä tartuntoja on Suomessa todettu 14 848. Keskiviikon tiedon mukaan heistä parantuneita on arviolta 9 800.
Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 353.

Koronavirustestejä on tehty Suomessa tähän mennessä yli 1,4 miljoonaa.

Lisää aiheesta

Satakuntakunnassa COVID-tilanne on edelleen rauhallinen – sairaalahoidossa kaksi koronapotilasta

Vain tilaajille Korona pitää yrittäjän valmiustilassa –"Ei enää toista kertaa satasella päin seinää"

Vain tilaajille Koronan jälki matkailuun voi jäädä lyhytaikaiseksi – nyt jos koskaan olisi myös mahdollisuus kyseenalaistaa sitä, miten matkailemme