THL: Tavoite 80 prosentin rokotuskattavuudesta saavutetaan arviolta lokakuun loppuun mennessä

Koronarokotusten tavoitteen 80 prosentin kattavuudesta kahden rokoteannoksen osalta arvioidaan toteutuvan lokakuun loppuun mennessä, kertoo johtava asiantuntija Mia Kontio Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL).

Tällä hetkellä runsaat 61 prosenttia Suomen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä on saanut kaksi rokoteannosta.

Hallituksen uuden koronastrategian mukaan tavoitteena on, että valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista luovutaan, kun vähintään 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset.

– Ihan kaikki eivät varmastikaan saa kakkosannostaan lokakuun loppuun mennessä, osa menee marraskuun puolelle. Tässä on vähän alueellisia vaihteluita, Kontio sanoi THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotustilaisuudessa.

Kontion mukaan rokotuskattavuudessa olisi vielä parannettavaa ensimmäisten annosten osalta. Hän nosti esiin, että 16–19-vuotiaiden joukossa ensimmäisiä rokoteannoksia oli otettu enemmän kuin hieman vanhemmissa ikäryhmissä.
Kontio vetosi 20–40-vuotiaisiin, että nämä kävisivät ottamassa koronarokotteen.

THL:n ja STM:n mukaan uusien koronatapausten määrä vähenee Suomessa edelleen, mutta tartuntoja todetaan vielä paljon.

Viime viikolla Suomessa todettiin yhteensä 3 842 uutta koronatartuntaa, mikä oli noin 300 tartuntaa vähemmän kuin edeltävällä viikolla.

Torstaina koko maassa tilastoitiin yhteensä 486 tartuntaa, joista neljä Porissa, yksi Raumalla, Eurassa, Kankaanpäässä, Ulvilassa ja Uudessakaupungissa.