THL vaatii rakennustyömaita kiinnittämään huomiota koronatorjuntaan

Rakennustyömailla on todettu useita tautiryppäitä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) vaatii rakennustyömaille tehokkaampia koronatartuntojen torjuntatoimia. THL huomauttaa, että rakennustyömailla on todettu useita tautiryppäitä.

Työmailla työskentelee monista maista olevia työntekijöitä, jotka saattavat asua ahtaasti ja liikkua eri työmaiden välillä.THL muistuttaa, että työnantajien pitää tarvittaessa päivittää ohjeistukset koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

Työmailla on noudatettava siisteyttä, puhdistettava sosiaalitiloja, noudatettava käsihygieniaa ja käytettävä tarvittaessa henkilökohtaisia suojaimia. Lisäksi lähikontakteja tulee välttää niin hyvin kuin mahdollista.

Mikäli työntekijä tulee Suomeen muualta kuin Baltian maista, Norjasta, Tanskasta tai Islannista, hänen tulee noudattaa omaehtoista karanteenia. Tämä edellyttää myös, että työnteko järjestetään niin, että karanteenia on mahdollisuus noudattaa.

Lisäksi THL muistuttaa, että koronatesteihin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä.

Työntekijöiden majoitustiloissa on niin ikään huolehdittava epidemian torjunnasta ja noudatettava turvaetäisyyksiä ja hyvää hygieniaa. Esimerkiksi käsipyyhkeinä tulisi käyttää kertakäyttöisiä paperipyyhkeitä.

Yhteiskäytössä olevien tilojen pinnat, muun muassa kädensijat, ovien kahvat, ovenpielet ja vesihanat pitää puhdistaa päivittäin. Mikäli joku työntekijä joutuu karanteeniin, hänelle on varattava erillinen huone.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut