Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vierailee Rauma Festivossa

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa tänä vuonna kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana. Kuva: arkisto

Rauma Festivon järjestämän Festivon-torin vieraina tiistaina 3. elokuuta klo 16.30 Rauman kauppatorilla ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Rauma Festivon taiteellinen johtaja Siljamari Heikinheimo sekä Rauman Teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen osallistuu keskusteluun klo 16.45 alkaen. Keskustelun aiheena on kulttuurin voima ja sen kanavoiminen kaikkien saataville.

Kurvinen saapuu Raumalle seuraamaan festivaalin avaavaa Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esitystä Rauma-salissa. Kabareehenkinen Kurt Weillin ja Bertolt Brechtin teos on viimeksi nähty näyttämöllä Suomessa 45 vuotta sitten. Lippuja Rauma-saliin myydään vain puolet salin kapasiteetista väljyyden ja yleisön terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Esitys myös striimataan, jotta osallistuminen kauempaakin olisi mahdollista.

Esityksen tähtenä loistaa poikkeuksellisen kauniista äänestään ja vangitsevasta lavasäteilystä ylistetty sopraano Tuuli Takala. 15-henkistä orkesteria johtaa Tomas Djupsjöbacka. Eityksen ohjaa Siljamari Heikinheimo.

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana tänä vuonna. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7. elokuuta kuullaan 20 konserttia yli 30 taiteilijan voimin.

Lisää aiheesta

Vanhan Rauman kolopolulla saattaa tavata haaveilevan hauvaneidin tai kurnuttavan kuninkaan

Kesän Rauma Festivossa kohtaavat musiikki ja muut taiteenlajit: omana tuotantona esitetään Kurt Weilin oopperateos

Vain tilaajille Siljamari Heikinheimo on Rauma Festivon uusi taiteellinen johtaja – "koen tärkeäksi, että Rauma Festivo on raumalaisten näköinen"