Tietoa korkeakouluopiskelusta Open SAMKissa

Viime vuonna Raumalla ensimmäistä kertaa järjestetty OpenSAMK-tapahtuma saa jatkoa. Rauman Kanalikampuksella, Satamakatu 26 järjestettävä tapahtuma alkaa tiistaina 5.11. kello 12. 

Avoimien ovien tyyliä myötäilevän OpenSAMKin on tarkoituksena antaa tietoa korkeakouluopiskelu- ja työelämämahdollisuuksista tekemisen ja kokemisen kautta. 

Työpaja-alueella on mahdollisuus muun muassa kokeilla miltä merenkulkijoiden pelastuspuku tuntuu ja näyttää tai millaista on ohjata laivaa simulaattorilla. Sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneet voivat tutustua vaikkapa kanylointiin tai osallistua terveydentilan testaukseen.

– Potentiaalisille hakijoille tarjotaan vastauksia kysymyksiin, kuten mihin he voivat mennä valmistuttuaan ammattikorkeakoulusta. Kävijät voivat miettiä, minkä tyyppiset työtehtävät heitä kiinnostavat ja sen perusteella tarkastella sopivaa koulutusta, kertoo tapahtuman pääorganisaattori, SAMKin yliopettaja Niko Kandelin.

OpenSAMK on osa korkeakoulujen yhteistä tapahtumakokonaisuutta.

Samaan aikaan on tapahtumia ja avoimet ovet myös muissa Satakunnan korkeakouluissa. Mukana ovat Diakonia-ammattikorkeakoulu, Porin yliopistokeskus sekä Turun yliopiston opettajakoulutuslaitos, Rauman yksikkö.

OpenSAMK-tapahtuma järjestetään myös Porissa 7.11.