Tiilivuorentielläkaahanneelle sakkoa

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi raumalaismiehen sakkoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Syyttäjä vaati hänelle myös tuomiota törkeästä vammantuottamuksesta, mutta syyte hylättiin.

Maksettavaa miehelle kertyi 480 euroa. Päiväsakkoja hänelle määrättiin 80. Ajokielto on voimassa 14. elokuuta 2013 saakka.

Raumalaismies oli oikeuden mukaan ajanut Tiilivuorentiellä viime syyskuussa 80–100 kilometrin nopeudella, kun tien nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa. Kuljettaja itse arvioi nopeudekseen 70 kilometriä tunnissa.

Hän ei kovassa nopeudessa ehtinyt väistää tielle peruuttanutta kuorma-autoa vaan törmäsi siihen. Törmäyksen jälkeen henkilöauto sinkoutui ulos tieltä ja matka katkesi puuhun.

Autossa kuljettajan lisäksi olleet kaksi matkustajaa loukkaantuivat. Matkustajista pahimmin loukkaantunut oli tapahtuma-aikaan 15-vuotias. Hän ei käyttänyt turvavyötä, mikä osaltaan lisäsi syntyneitä vammoja. Oikeuden mukaan jäikin epäselväksi, olisiko takapenkillä istunut matkustaja selvinnyt vammoitta, jos vyö olisi ollut kiinni.