Tiistain koronaseuranta: Mahdollisia altistumisia raumalaisravintolassa ja Pohjoiskehän koulussa

Jos me kaikki rajoitamme kontaktimme välttämättömään ja vain lähipiiriin seuraavat kolme viikkoa, meillä on vielä mahdollisuus kääntää tämä tilanne, Raija Uusitalo-Seppälä sanoo tiedotteessa.

| Päivitetty

21.00: Telakan tuotanto jatkuu torstaina

Rauman telakan tuotanto jatkuu torstaina, mutta loppuviikolla tuotantotöissä on RMC:n mukaan vain joitakin kymmeniä työntekijöitä.

Viranomaiset hyväksyivät telakkayhtiön turvallisuussuunnitelman.

19.30: Pohjoiskehän koulussa koronatartunta

Pohjoiskehän koulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronatartunta tänään tiistaina. Sairastunut oli oireettomana töissä viime viikon torstaina ja perjantaina. Tartunnan lähdettä selvitetään.

Altistuneita on seitsemän oppilasta ja yhdeksän henkilökuntaan kuuluvaa. Heidät asetetaan kahden viikon karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien. Oppilaiden huoltajia ja henkilökuntaa on informoitu.

Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen urheiluloman jälkeen. Muiden oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti.

Käytössä olleet koulu- ja iltapäiväkerhotilat siivotaan tehostetusti loman aikana.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti.

18.20 Mahdollisia altistumisia Otavassa

Rauman kaupungin terveyspalvelut on saanut tiedon, että koronavirustartunnan saanut henkilö on asioinut tartuttavuusaikana tiistaina 16.2. klo 9-11 ja perjantaina 19.2. klo 9-11 ravintola Otavassa.

Ravintolassa samaan aikaan asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin lievienkin tartuntaan sopivien oireiden ilmaantuessa.

15.56: Hallitus tekee keskiviikkona päätöksen siirtymisestä koronastrategian tasolle kaksi

STT:n tietojen mukaan hallitus tekee huomenna keskiviikkona päätöksen siirtymisestä koronastrategian mukaiselle tasolle kaksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa tätä.

STT:n tietojen mukaan lähtökohtana on, että päätös siirtymisestä tehdään koko maata koskien, mutta välttämättä päätös ei koske kaikkia alueita välittömästi.

Alueille, joissa tautitilanne ei ole niin paha, siirtymisessä saattaa olla joustoa.

STT

15.54: Pysy perhepiirissä -kampanja

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä päätti kokouksessaan 20.2. lanseerata kampanjan: Pysy perhepiirissä!

Kampanjan tavoitteena on kannustaa satakuntalaisia rajoittamaan vapaaehtoisesti kontaktejaan ja viettämään aikaa perheensä tai läheistensä kanssa epidemian leviämisen estämiseksi.

Kampanja käynnistyy tästä päivästä alkaen ja kestää noin kolme viikkoa sunnuntaihin 14.3.2021 asti.

14.27: Opiskelijoiden ylläpitämä Pub Hovinarri sulkee ovensa kahdeksi viikoksi

OKL-opiskleijoiden ylläpitämä Pub Hovinarri tiedotti Instagramissa, että se sulkee Rauman epidemiatilanteen pahentuessa ja uusien rajoitusten astuessa voimaan Narrin ovet ainakin seuraavaksi kahdeksi viikoksi.

– Pysytäänhän kaikki terveinä ja nähdään taas toivottavasti parin viikon päästä! postauksessa toivotaan.

14.22: Kauppiksen ja pääterveysaseman rokotukset alkoivat

Viikolla 8 raumalaisia rokotetaan tiistaista perjantaihin kahdessa osoitteessa: Kauppiksella rokotetaan 80-vuotiaita ja sitä vanhempia, kun taas Rauman pääterveysasemalla rokotetaan alle 70-vuotiaita vakavalle koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia sairastavia henkilöitä.

Kaikki viikon 8 rokotusajat on jo varattu. Viikolle 9 aikoja tulee varattavaksi lisää, ja kaupunki tiedottaa niistä erikseen myöhemmin.

LUE LISÄÄ:Koronarokotukset Kauppiksella ja Rauman pääterveysasemalla alkoivat – viikolle 9 tulee lisää aikoja varattavaksi (tilaajajuttu)

13.46: Suosituksia ei kevennetä Varsinais-Suomessa

Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä piti voimassa kaikki aiemmat suosituksensa.

Merkittävimmät tartuntojen lähteet ovat samassa taloudessa asuvat ja työpaikat. Verrattuna viime viikkoon työpaikalta saatujen tartuntojen määrä on kaksinkertaistunut.

Tartuntalähteistä kyetään tunnistamaan 70 prosenttia.

– Ilman työpaikoilta saatuja tartuntoja, alueella olisi varsin hyvä tilanne. Tulevat kolme viikkoa näyttävät nyt suunnan, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala kertoo.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on edelleen leviämisvaiheessa. Virusmuunnoksia sairaanhoitopiirin alueella on löydetty yhteensä 28. Yhtä lukuun ottamatta ne ovat UK-variantteja.

Maanantaina 22. helmikuuta Tyksissä oli hoidettavana seitsemän koronapotilasta.

Varsinais-Suomessa on maanantaihin mennessä saanut ensimmäisen vaiheen koronarokotteen kaikkiaan 27 637 henkilöä. 8189 henkilöä on rokotettu kahteen kertaan.

11.50: Raumalle kaksi uutta tartuntaa, Suomessa pyöreät 400

Tiistain päiväkohtaiset tartuntalukemat tulivat saataville puoli kahdentoista jälkeen. Raumalle on merkitty vain kaksi uutta tartuntaa.

Yhteensä Satakuntaan merkittiin viisi tartuntaa, Rauman lisäksi kaksi Poriin ja yksi Huittisiin.

Varsinais-Suomen kunnista Uuteenkaupunkiin merkittiin kaksi tartuntaa.

Koko maassa tartuntoja todettiin yhteensä pyöreät 400.

11.40: Rauman koronailmaantuvuus väkilukuun suhteutettuna tietojemme mukaan maan suurin

Rauman telakalta lähtenyt tartuntarypäs on nostanut Rauman Suomen ykköseksi varsin ikävässä tilastossa. Koronatartuntojen määrä asukaslukuun suhteutettuna oli sunnuntaina 21.2. tarkasteltuna hurjat 771 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa.

Länsi-Suomi on kerännyt lukemia THL:n ja Satasairaalan kertoman perusteella. THL:n luvuissa Rauman ilmaantuvuus on vain alle 300:n luokkaa, mutta se johtuu tilastointivirheestä: Porissa testatut Rauman telakan työntekijöiden positiiviset näytteet on merkitty virheellisesti Poriin.

Länsi-Suomen tietojen mukaan ilmaantuvuuslukema on koko Suomen korkein. THL:n oman datan mukaan Manner-Suomen kunnista ykkösenä on Pukkila, jossa ilmaantuvuus on 712 / 100 000 asukasta. Turun Sanomien seurannan mukaan Paimion ilmaantuvuus oli viime viikolla 737. Rauma yltää joka tapauksessa näidenkin molempien yli.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut