Tiistain koronaseuranta: Ensi viikolla Raumalla jaossa vajaat 400 rokotetta – Satakunnassa viisi koronatartuntaa

14.15: Ensi viikolla Raumalla jaossa vajaat 400 rokotetta

Raumalla rokotetaan ensi viikolla tänä vuonna 55 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia. Myös kaikkien riskiryhmäläisten, jotka ovat 16–69-vuotiaita, rokotukset jatkuvat.

Viikolle 19 eli 10.–14.5. voi varata koronarokotusajan netin kautta perjantaista 7.5. kello 15 alkaen Kansalaisen terveyspalvelussa, osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Linkki palveluun löytyy myös Rauman kaupungin nettisivuilta, Koronarokotukset-sivulta.

Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Rokotusaikoja voi varata myös puhelimitse numerosta 044 403 2687 lauantaina 8.5. kello 8–15 niin kauan kuin aikoja riittää.

Mikäli puheluun ei vastata, kannattaa jättää takaisinsoittopyyntö uudelleen soittamisen sijaan.

– Ensi viikolle on saatu rokotteita vajaat 400 kappaletta. Tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteita saadaan jatkossa jälleen enemmän, terveyspalveluiden ylihoitaja Marja Lehtimäki kertoo.

Ensi viikolla Kauppiksella annetaan ensimmäisiä rokoteannoksia. Rokotuspäivät ovat maanantai 10.5., tiistai 11.5. ja perjantai 14.5. Rokotteena on Comirnaty eli Pfizer-Biontech.

Terveyskeskuksessa annetaan viikolla 7 ensimmäisen annoksen saaneiden toisia rokotteita. Rokotusajat toiseen rokotukseen on annettu ensimmäisellä rokotuskerralla.

Alle 65-vuotiaille annetaan toisena annoksena Comirnaty eli Pfizer-Biontechin rokotetta. 65-vuotiaat ja vanhemmat Astra Zenecalla rokotetut henkilöt saavat myös toisena rokoteannoksena Astra Zenecan rokotteen.

Kumpikaan ryhmä ei voi valita itse rokotettaan.


11.49: Satakunnan koronaluvut

Koko maassa on tiistaina kirjattu tilastoihin yhteensä 184 uutta koronatartuntaa. Näistä yhteensä viisi sijoittuu Satakuntaan, sillä Eurajoella on havaittu yhteensä neljä uutta tartuntaa ja Porissa yksi.

Satakunnan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 23,2.

Valtakunnallisesti kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 1 653 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.