Tiistain koronaseuranta: Satakunnassa 7 uutta tartuntaa – yli 65-vuotiaat riskiryhmäläiset voivat varata Raumalla rokotusaikoja

Kuvituskuva: Mat Napo

13.55: Nuorten kotibileistä lähteneessä tartuntaketjussa jo 11 koronatartuntaa

Rauman terveyspalvelut sai pääsiäisviikonlopun aikana tiedon laajasta joukkoaltistumisesta nuorten keskuudessa. Koronavirustartunnan saanut henkilö oli osallistunut yksityistilaisuuteen, jossa tartunta on levinnyt. Tartunnat ovat levinneet vapaa-ajan tapaamisissa.

Tartunnan lähde on alun perin Varsinais-Suomesta ja tartuntaketju on selvillä.

Tiistaiaamupäivään mennessä Raumalla on kyseiseen tartuntaketjuun liittyen todettu 11 tartuntaa, joista 9 lukio/ammattikouluikäisten keskuudessa.

Kyseessä on mahdollinen koronan brittivariantti, mutta asia ei ole vielä varmistunut.

– Tavanomaista herkemmin tarttuvalta kyseinen kanta kuitenkin vaikuttaa, sanoo Rauman tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall.

LUE LISÄÄ: Raumalla nuorten kotibileistä lähteneessä tartuntaketjussa jo 11 koronatartuntaa


12.40: Pääsiäisen pyhinä matkailtiin kotimaassa

Suomalaiset tekivät pääsiäispyhinä kaksinkertaisen määrän maakuntarajat ylittäviä matkoja viime vuoden pääsiäiseen verrattuna, ilmenee Telian Crowd Insights -liikkumistilastoista. Suosituimmissa lomakohteissa oli jopa enemmän ihmisiä kuin edellisenä normaalivuonna 2019.

– Viime pääsiäisenä korona jähmetti Suomen, joten on luonnollista, että liikkumisen kasvu oli tänä vuonna todella rajua, Telian liikkumistilastojen asiantuntija Tiia Palvimo kuvailee.

Suomalaisten suosikkikohteita olivat erityisesti pohjoisen hiihtokeskukset. Myös Järvi-Suomen mökkipaikkakunnat, kuten Hartola, vetivät väkeä puoleensa. Suosituimmissa kohteissa väkimäärät jopa tuplaantuivat.

Telian tilastojen mukaan kiirastorstai oli koko korona-ajan toiseksi vilkkain yksittäinen päivä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Pirkanmaalta ja Varsinais-Suomesta alkaneiden matkojen määrä puolestaan tuplaantui viime vuoteen verrattuna.

– Kiirastorstai oli koko maassa poikkeuksellisen vilkas päivä. Juhlapyhistä ainoastaan juhannustorstai on ollut koronavuoden aikana selvästi suositumpi, Palvimo kertoo.

Vaikka liikkuminen lisääntyi viime vuoteen verrattuna, jäi suomalaisten tekemien matkojen määrä selvästi kahden vuoden takaisesta. Maakuntien välisiä matkoja tehtiin 40 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.

– Tilastoissa näkyy selvästi sama ilmiö, joka on toistunut koko koronavuoden ajan: liikkuminen lähialueilla on pienentynyt selvästi vähemmän kuin pidemmät matkat. Kokonaisuudessaan matkojen määrä jäi tänä pääsiäisenä 16 prosenttia pienemmäksi kuin kaksi vuotta sitten, Palvimo kertoo.

Pohjoisesta löytyi kuitenkin myös paikkoja, joiden suosio oli suurempi kuin vuonna 2019.

– Kainuussa oli väkeä kolme prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Samoin Lapin hiihtokeskuksissa porukkaa oli tilastojenkin mukaan hieman enemmän kuin 2019, Palvimo kertoo.


11.39: Tiistain koronaluvut

Satakunnassa on ilmoitettu tiistaina yhteensä seitsemän uutta koronatartuntaa, joista neljä Raumalla, kaksi Eurassa ja yksi Porissa.

Myös Uudessakaupungissa on tilastoitu yksi uusi tartunta.

Koko Suomen tartuntamäärä tänään on 331.


11.03: Rokotusaikoja varattavissa Raumalla

Yli 65-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt voivat varata koronarokotusaikoja Raumalla tänään tiistaina kello 16 alkaen puhelimitse numerosta 044 403 2687. Aikoja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää. Rokotteet annetaan Rauman pääterveysasemalla torstai-iltana 8.4.

Rauman terveyspalvelut muistuttaa, että Kansalaisen terveyspalvelussa on jäljellä vielä satoja rokotusaikoja viikon 14 loppupuolelle. Nettiajanvarausta voivat hyödyntää yli 70-vuotiaat henkilöt. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Lisää aiheesta

Raumalla nuorten kotibileistä lähteneessä tartuntaketjussa jo 11 koronatartuntaa

Pääsiäismaanantain koronaseuranta: Raumalla joukkoaltistuminen nuorten yksityistilaisuudessa – kyseessä todennäköisesti viruksen brittimuunnos

Vain tilaajille Kesän matkoja Eurooppaan myydään jo, mutta entisenlaista lomakokemusta odottava voi pettyä – Näin suomalainen rokotustodistus toimisi

Vain tilaajille Raumallekin odotetaan nyt lisäystä rokotemääriin – kaikki 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat on rokotettu viikolla 15

STM ja THL valmistelevat mallia, jonka avulla rokotteita voitaisiin kohdentaa pahimmille epidemia-alueille, kun riskiryhmät on rokotettu