Tiistaina koittaa veronpalautuspäivä 1,7 miljoonalle suomalaiselle – osa odottelee vielä verotuspäätöstä

Veronpalautuksille ei ole kuluvana vuonna enää yhtä yhteistä maksupäivää. Kuva: Christian Dubovan

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa huomenna tiistaina 6.8. tai syyskuun alussa 4.9. Enemmistö ammatin- ja liikkeenharjoittajista sai veronpalautuksensa jo heinäkuussa.

Tämän viikon tiistaina veronpalautuksia maksetaan noin 1,7 miljoonalle suomalaiselle yhteensä 800 miljoonan euron verran.

Vaikka lähes kaksi miljoonaa suomalaista saa huomenna palautuksia, osa odottelee edelleen omaa verotuspäätöstään.

– Vaikka suurin osa saa veronpalautukset huomenna, osa ei ole tosiaan saanut vielä verotuspäätöstäkään. Mutta ei huolta: se tulee kyllä kaikille lokakuun loppuun mennessä, Verohallinnon asiakaspalvelu rauhoittelee kysyjiä Facebook-sivullaan.

Mikäli itse tai oma puoliso on täydentänyt esitäytettyä verotuspäätöstä tai Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja muualta, veronpalautuksen maksupäivä tai jäännösveron eräpäivät siirtyvät eteenpäin. Yleisimpiä itse ilmoitettavia tietoja ovat matkakulut ja kotitalousvähennys.

– Moni soittaa meille yleensä siksi, että vasta veronpalautuspäivänä huomataan, ettei tilille maksettu veronpalautuksen määrä olekaan se, mitä on luullut, tai että veronpalautusta ei ole tullut lainkaan, kertoo ylitarkastaja Tarja Tapio.

Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että veronpalautuksen maksupäivä on siirtynyt, eikä asiakas ole huomannut asiaa. Jos taas tilille tullut määrä on eri kuin mitä on kuvitellut, syynä on usein se, että veronpalautusta on käytetty verojen, kuten esimerkiksi ennakkoveron maksuksi.

Lisää aiheesta

Ensimmäiset veronpalautukset maksetaan 4. heinäkuuta – enemmistö suomalaisista saa palautuksensa elo- tai syyskuussa

Harkitsetko ottavasi kulutusluottoa veronpalautuksia vastaan? Nämä muutokset kannattaa huomioida veronpalautusten uudistuttua

Saatko mätkyjä vai palautuksia? – voit tarkistaa asian jo nyt verkosta