Tiistaina Satakunnassa varmistettiin yksi uusi koronatapaus – tehohoidossa ei ole alueellamme potilaita

Kuvituskuva: Unsplash

COVID-tilanne jatkuu Satakunnassa rauhallisena. Maanantain jälkeen varmistettuja tapauksia on tullut lisää yksi, mikä tarkoittaa Satakunnassa yhteensä 34 tapausta. Osastohoidossa on nyt yksi varmistettu COVID-potilas. Yhtään potilasta ei ole tehohoidossa.

Näytemääriä on lisätty näytekapasiteetin kasvaessa. Tällä hetkellä COVID-näytteitä otetaan Satakunnassa monessa paikassa, Satasairaalan lisäksi alueen terveyskeskuksissa ja myös yksityisillä hengitystieinfektiopoliklinikoilla Porissa ja Raumalla.

Syynä Satakunnan rauhalliseen tilanteeseen ovat todennäköisesti matkustelun väheneminen ja voimassa olevat sosiaaliset rajoitukset.

– Lisäksi olemme toistaiseksi onnistuneet tartunnanjäljityksessä ja epidemian rajaamisessa hyvin. Työtä tehdään yhdessä sairaanhoitopiirin ja kuntien tartuntataudeista vastaavien hoitajien ja lääkärien kanssa aktiivisesti. Myös alueen yksityisiin toimijoihin on solmittu hyvät kontaktit.

Taudille altistuneiksi tunnistetut asetetaan karanteeniin. Varmistettu COVID-potilas hoidetaan kotieristyksessä, ellei hän tarvitse sairaalahoitoa.