Rauman seudun merkittävässä työllistäjässä tapahtuu: tiistaina uusi toimitusjohtaja, torstaina ilmoitus muutosneuvotteluista

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Valmet Automotive on antanut tänään neuvotteluesityksen henkilöstön vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve.

Taustalla on Valmet Automotiven tiedotteen mukaan markkinatilanteesta johtuva autojen sopimusvalmistuspalveluiden kysynnän lasku, mikä on johtanut ennusteita alempaan uusien asiakkuusprojektien määrään.

Muutosneuvottelut koskevat Valmet Automotive Oyj:n toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Sopeutustarve on enintään 165 henkilöä.

Muutosneuvottelut koskevat myös kevään 2023 muutosneuvotteluissa lomautettuja toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä.

Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi lomautuksia, irtisanomisia ja toimenkuvien muutoksia. Muutosneuvotteluissa käsiteltävä sopeutustarve ei koske yrityksen akkuliiketoimintoja.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Joko nämä sopeutustoimet riittävät vai pitääkö autotehtaalla pelätä potkuja myös tulevaisuudessa? – näin kysymyksiin vastaa HR-johtaja