Tiktokkaajien kanssa yhteiskuvia ottaneilla lapsilla oli tarjota toimittajan hölmöön kysymykseen selkeä vastaus – katso kuvat ja tunnelmat hyväntekeväisyysottelusta

Somestarat valtasivat Äijänsuon jäähallin lauantaina. Tapahtuman odotetuinta antia taisi olla ottelun jälkeinen meet and greet -osuus.

| Päivitetty

Venla otti selfien Tytti Tyrkön (@jaatynytbanaaniofficial) (vasemmalla takana) ja kavereidensa Emilian, Janinan ja Saagan kanssa. Oikealla näkyy myös tiktokkaaja Petra Rothovius (@bertarr), jonka lauluvideot johtivat levytyssopimukseenkin. Jutun lopussa on kuvagalleria. Kuva: Juha Sinisalo

Länsi-Suomen toimittaja ja kuvaaja kiertelivät yleisön joukossa Äijänsuon jäähallissa lauantaisessa somestarojen hyväntekeväisyysottelussa kysyäkseen tapahtumaan saapuneilta faneilta, mikä niissä tiktokkaajien ja tubettajien videoissa oikein vetää puoleensa. Vastaus tähän aikuisen typerään kysymykseen oli kaikilta käytännössä sama:

– Ne on vaan niin hauskoja!

Mitä sitä sen enempää selittämään. Se, että jokin asia on hauskaa ja kivaa, on epäilemättä riittävä syy viettää aikaa kyseisen asian parissa.

Näin tekivät lauantaina myös noin 1500 fania, jotka olivat saapuneet seuraamaan ottelua ja ennen kaikkea osallistumaan sen jälkeiseen "meet and greet" -tapahtumaan. Yhteensä satojen tuhansien seuraajien seuraamia tähtiä pääsi tervehtimään jäähallin ylätorilla tapahtuman jälkeen.

– Mulla on jo vilichilin, jookonin ja vilizuxd:n nimmarit. Suhamatin nimmarin mä aion vielä hakea, kertoi yhdeksänvuotias Aatu poseerattuaan yhteiskuvassa "vilichili2:n" eli Vili Lehtelän kanssa.

Aatu pääsi yhteiskuvaan Vili Lehtelän eli tuttavallisemmin vilichili2:n kanssa. Kuva: Juha Sinisalo

"Yksi iso perhe pitämässä hauskaa"

Kun käytännössä koko idean isänä toimineelta Lehtelältä kysyi fanitapaamisen tiimellyksessä tunnelmia tapahtumasta, hänellä oli tarjota selkeä vastaus.

– Tunteet ovat pinnassa. Se kertoo ehkä kaiken, Lehtelä ehti henkäistä yhteiskuvien välissä.

Tunteita nostatti erityisesti vähävaraisten nuorten harrastamisen tukemiseen tarkoitettuun Gottippäi-rahastoon kerätty summa, 6750 euroa.

– Mikä valtava potti, mikä tapahtuma, mikä pukukoppifiilis molemmissa joukkueissa. Vaikka pientä vastakkainasettelua olikin, niin jäällä tuntui siltä, että siellä oli yksi iso perhe pitämässä hauskaa. Samaten yleisö, Lehtelä sanoi.

Tappiokaan ei käynyt kirvelemään

Lehtelä käytti klassista urheilusanontaa: "kaikki jäi jäälle". Sekään ei Lehtelän kipparoimalle Made Me Do It -joukkueelle aivan riittänyt, vaan joukkue hävisi vastustajalleen Common W:lle niukasti 8–9.

Joukkueensa niukkaan voittoon kipparoinut Räpfaija kertoo LS:n videohaastattelussa, mistä löytyivät voimat huimaan läpiajoon: "Ei ole kotiinpäin lähtemistä..."

Onko kuitenkin niin, ettei tappiokaan jäänyt kirvelemään?

– No harmittihan se aluksi vähän. Mutta kun näki tuon shekin ja tuota jengiä tuolla pukukopissa, niin sitä ajatteli vaan, että wau.

Kuvagalleria tapahtumasta alla. Osassa kuvista on myös kuvatekstejä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut