Toiminnanjohtaja kysyy: Miksi yrittäjistä tehdään tarinan rosvoja?

Rauman Yrittäjien toiminannjohtaja Sari Pettersson painottaa, että irtisanomisiin pitää edelleen olla asiallinen syy, jos hallituksen esitys menee läpi. Kuva: Janne Rantanen

Maanantaina alkoivat monen ammattiliiton ylityökiellot. Erilaisia ”järjestöllisiä toimia” suunnittelevat muutkin liitot. Keskusteluissa otetaan kierroksia. Sosiaalisessa mediassa tunteet käyvät kuumina. Kyse on tietenkin ay-väen yrityksestä saada hallitus perääntymään pienten yritysten irtisanomissuojan keventämisestä.

– Pahalta tuntuu, kun asiaa kärjistetään. Mediassa haetaan klikkiotsikoita. Taustalla on selvästi myös poliittista peliä ja vaalitaistelua. Erityisen ikävää on, että levitetään myös väärää tietoa, summaa Rauman Yrittäjien toiminnanjohtaja Sari Pettersson kentän tunnot.

Raumalla yrittäjät harmittelevat, että ylityökielloista ja mahdollisista lakoista kärsivät yritykset, niiden henkilöstö ja asiakkaat – vaikka varsinaisena kohteena on maan hallitus.

– Eräs yrittäjä sanoikin, että jättäisivät veronsa maksamatta, niin painostus osuisi paremmin maaliin. Yrittäjien on vaikea ymmärtää miksi heistä ollaan yhtäkkiä tekemässä tarinan rosvoja, Pettersson huokaa.

Keskiviikon Länsi-Suomessa paikallisten yrittäjien kertomuksia hankalista irtisanomisista.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.