Toimittaja Asko Tanhuanpää on poissa

Asko Tanhuanpää (kuvassa edessä) kirjoitti myös kirjoja. Niistä viimeiseksi jäi syksyllä ilmestynyt Sinikultainen ääni, joka kertoi radioselostaja Risto Leinon elämäntarinan. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Toimittaja Asko Tanhuanpää, 64, kuoli tänään äkilliseen sairauskohtaukseen. Tanhuanpää oli pitkään Länsi-Suomen palveluksessa. Viime vuodet hän työskenteli vapaana toimittajana tehden juttuja monille lehdille.

Pyhärannassa kunnanvaltuutettuna toiminut Tanhuanpää oli Raumalle palattuaan ehdolla viime kunnallisvaaleissa. Parhaillaan hän on kokoomuksen aluevaaliehdokas.

Tanhuanpää toimi aktiivisesti maanpuolustustyössä. Hän oli muun muassa Rauhanturvaaja-lehden päätoimittaja.

Vuonna 2016 Tanhuanpäälle myönnettiin liikunnan ansioristi kultaisena. Hän oli esimerkiksi pitkään Urheilutoimittajain Liiton varapuheenjohtajana. Tanhuanpää edusti liittoa monissa kansainvälisissä tehtävissä. Hänellä oli myös keskeinen rooli Vuoden urheilija -äänestyksissä.

Kirjoja Tanhuanpää kirjoitti muun muassa radioselostaja Risto Leinosta, jääkiekkotuomari Seppo Mäkelästä, Lukosta, Rauman Naisvoimistelijoista, Rauman Purjehdusseurasta ja Vanhasta Raumasta.