Toimittaja Jami Jokiselle Suomen Luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinto

Jami Jokinen


Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin ympäristöpalkinto vuonna 2019 on myönnetty Lännen Median toimittaja Jami Jokiselle. 

Jokinen on koulutukseltaan biologi, ja journalismin hän on oppinut käytännössä monimuotoisissa työtehtävissä media-alalla.

Journalistin uransa Jokinen aloitti lehtikuvaajana ja ulkoasusuunnittelijana 90-luvun alussa, ja teksti tuli mukaan vasta myöhemmin. Matkalle mahtuu myös elokuvia, näyttelyitä, luontopolkuja ja maastobiologin töitä.

Kuva juttukeikalta Laitilan Hautvuoren luolista.

Sanomalehti Länsi-Suomessa Jokinen on keskittynyt yli vuosikymmenen ajan kokonaan ympäristöjournalismiin. Juttuja syntyy aina perinteisistä luontojutuista ydinvoimaan ja ilmastokriisistä myrkyllisiin jätteisiin, ympäristöaiheisia kolumneja unohtamatta.

Vuosi sitten Sanomalehti Länsi-Suomesta tuli Lännen Median osakaslehti, ja Jokinen siirtyi työskentelemään 12 lehden yhteistoimitukseen. Lukijoita on yli miljoona aina Turunmaan saaristosta pohjoisimpaan Lappiin, ja työn painopiste on pysynyt vahvasti ympäristöjournalismissa. Paikallisuuden sijaan näkökulma on nyt valtakunnallinen ja globaali.

– Toimittajan riippumattomuus ja puolueettomuus sekä tausta luonnontietiessä ja ymmärrys luonnon syy-seuraussuhteista auttavat erityisesti sellaisissa monisyisissä aiheissa, kuten elonkirjon kato tai ilmastokriisi, kertoo Jokinen kertoo.

Luonnonsuojelupiiri viettää tänä vuonna 50-vuotista historiaansa maakunnallisena luonnonsuojelujärjestönä.