Toimittajan kommentti: Avoimuus ansaitsee kiitoksensa – Narvi tiedotti tulipalosta enemmän kuin kiitettävästi, ja avoimuuden airuena toimi itse toimitusjohtaja

Paitsi kiuastehdas myös poliisi ansaitsee kiitoksen tiedottamisesta isossa paikallisuutisaiheessa.

Kiuastehtaan palo on ollut reilun viikon ajan paikallisten uutisaiheiden ykkönen, tai siltä se ainakin itsestäni tuntuu.

Kävin itse raunioilla juttukeikalla heti perjantaiaamuna savun vielä haistessa, alkuviikosta jututin sekä toimitusjohtajaa että poliisia ja tänään pääsin kuulemaan syttymissyyn selviämisestä tiedotustilaisuudessa tehtaalla.

Tulipalo on karmaiseva asia, ja painuu juttuaiheena mieleen pitkiksi ajoiksi.

Sitäkin enemmän juttuja tehdessä on kuitenkin korostunut Narvin toimitusjohtaja Arto Sainion avoimuus.

Heti perjantaina mies oli valmis haastatteluun, pala kurkussa mutta suoraselkäisenä. Jokainen ymmärtää, miten tällainen menetys riipaisee.

Siitä menetyksestä huolimatta Sainio pystyi olemaan avoin ja kertomaan asioiden kulusta omasta näkökulmastaan, vaikkei todellakaan olisi ollut pakko.

Sama avoimuuden linja jatkui nyt, kun toimitus sai kutsun tiedotustilaisuuteen. Laajalti koskettavassa katastrofissa tällainen tiedonsaanti on varmasti kaikkien etu.

Tästä yhtiö ja sen toimitusjohtaja ansaitsevat kiitoksen. Pisteet perjantaisesta myös poliisille: ensimmäistä kertaa neljättä suvea jatkuvalla toimittajan urallani pääsin kuulemaan paikallista poliisia tiedotustilaisuudessa.

Kirjoittaja on Länsi-Suomen toimittaja.

joosua.lehtinen@lansi-suomi.fi

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut