Toimittajan kommentti: Avoimuus ansaitsee kiitoksensa – Narvi tiedotti tulipalosta enemmän kuin kiitettävästi, ja avoimuuden airuena toimi itse toimitusjohtaja

Arto Sainio ansaitsee kiitoksen avoimuudesta rankassa tilanteessa. Arkstokuva: Pekka Lehmuskallio

Kiuastehtaan palo on ollut reilun viikon ajan paikallisten uutisaiheiden ykkönen, tai siltä se ainakin itsestäni tuntuu.

Kävin itse raunioilla juttukeikalla heti perjantaiaamuna savun vielä haistessa, alkuviikosta jututin sekä toimitusjohtajaa että poliisia ja tänään pääsin kuulemaan syttymissyyn selviämisestä tiedotustilaisuudessa tehtaalla.

Tulipalo on karmaiseva asia, ja painuu juttuaiheena mieleen pitkiksi ajoiksi.

Sitäkin enemmän juttuja tehdessä on kuitenkin korostunut Narvin toimitusjohtaja Arto Sainion avoimuus.

Heti perjantaina mies oli valmis haastatteluun, pala kurkussa mutta suoraselkäisenä. Jokainen ymmärtää, miten tällainen menetys riipaisee.

Siitä menetyksestä huolimatta Sainio pystyi olemaan avoin ja kertomaan asioiden kulusta omasta näkökulmastaan, vaikkei todellakaan olisi ollut pakko.

Sama avoimuuden linja jatkui nyt, kun toimitus sai kutsun tiedotustilaisuuteen. Laajalti koskettavassa katastrofissa tällainen tiedonsaanti on varmasti kaikkien etu.

Tästä yhtiö ja sen toimitusjohtaja ansaitsevat kiitoksen. Pisteet perjantaisesta myös poliisille: ensimmäistä kertaa neljättä suvea jatkuvalla toimittajan urallani pääsin kuulemaan paikallista poliisia tiedotustilaisuudessa.

Kirjoittaja on Länsi-Suomen toimittaja.

joosua.lehtinen@lansi-suomi.fi

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kiuastehtaalla oli huolehdittu huolloista ja noudatettu ohjeita, mikä on yrityksen kannalta huojentava tieto – nyt tutkinta on päättynyt ja katse tulevaisuudessa, ja yksi asia on varma: "Muita vaihtoehtoja ei ole ajateltukaan"

Narvin kiuastehtaan tulipalo lähti sulakekaapista, poliisilla ei ole syytä epäillä rikosta – LS seurasi tiedotustilaisuutta, lue kohta kohdalta tässä jutussa

Vain tilaajille Palon runtelemalla Narvin kiuastehtaalla on aikaistettu lomia, ja väistötilaideoita on tullut monesta suunnasta – "Kyllä täällä on sellainen 'talvisodan henki' päällä"

Vain tilaajille Kiuastehtaan toimitusjohtaja oli löylyissä, kun tehtaalla syttyi palo – "Luovuttaminen ei ole koskaan kuulunut keinovalikoimaani, eikä se kuulu nytkään"