Toimitusjohtaja Oksman: "Iso isku Satamaidolle"

Ongelmat Satamaidon osuusmeijerillä jatkuvat, kun yritys ilmoitti eilen tiistaina jälleen suuresta tuotteiden takaisinvedosta. Tällä kertaa kyseessä oli nestemäisten tuotteiden osalta tehty listeriabakteeriepäily.

– Tuotanto on jo ajettu alas. Käymme läpi tuotantoa ja sterilisoimme linjat, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Oksman.

Satamaito pyrkii tiedottamaan tänään kello 16 mennessä linjastoista löydetyistä tutkimustuloksista. Oksman ei uskalla arvioida sitä, milloin tuotanto saadaan uudestaan käyntiin. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan sama listerian hävittäminen on vaikeaa, sillä sama bakteerikanta voi tehokkaasta pesusta huolimatta säilyä tuotantolaitoksessa monia vuosia saastuttaen aika ajoin tuotteita.

– Tuotanto voidaan käynnistää vasta, kun näytteet ovat puhtaita. Kyseessä on meille iso takaisinveto ja iso isku tuotannolle, Oksman sanoo.

– Ei pysty sanomaan, onko listeriaepäilyllä yhteyttä enterobakteerilöydökseen, mutta sitäkään ei pystytä sulkemaan pois. Nythän meidän tuotantotilat ovat enterobakteerista puhtaat.

Satamaito veti viime viikon torstaina 7.5. tuotetut maitoerät myynnistä linjastolta löytyneen enterobakteerin vuoksi. Viikonloppuna meijerin tuotantotilat saatiin jälleen kyseisestä bakteerista täysin puhtaiksi ja tuotanto päästiin aloittamaan sunnuntaina.

Eilen tehty takaisinveto koskee kaikkia Satamaidon valmistamia maitoja, kermoja, piimää sekä maitojuomaa ja kaikkia niiden eri koko sekä pakkausvaihtoehtoja, joissa pakkauspäivä on 10.5., 11.5. tai 12.5.. Korkeapastöroidussa maidossa, joita on 1,0 l, 0,5 l ja 0,2 dl pakkauksissa on vain parasta ennen päiväys 30.5., 31.5. tai 1.6..   Takaisinveto koskee vain edellä mainituilla päiväyksillä pakattuja nestemäisiä maitotuotteita, ei muita tuotteita.