"Toistaiseksi kokouksen hinta on 40 000 euroa" – hyvinvointialueelle pitkittyneestä aluevaltuuston kokouksesta mittava lisälasku

Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto keskusteli maanantaina palveluverkon loppuraportista ja päätti pelastustoimen palvelutasosta ja investointisuunnitelmaesityksestä.

| Päivitetty

Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto keskusteli maanantaina palveluverkon loppuraportista ja päätti pelastustoimen palvelutasosta ja investointisuunnitelmaesityksestä.

– Toistaiseksi kokouksen hinta tänään neljäkymmentätuhatta euroa, aluevaltuuston puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) ilmoitti kun kokous oli mennyt kaksi tuntia lisäajalle.

Kataja perusteli puheenvuoroaan sillä, että normaalimittainen aluevaltuuston kokous kustantaa hyvinvointialueelle noin 25 000 euroa. Kaksi tuntia yliaikaa toivat siis valtuutettujen palkkioiden ja muiden kulujen muodossa 15 000 euron lisälaskun.

Palveluverkkoselvitys herätti odotetusti eniten mielipiteitä, ja aiheutti äänestyksen, vaikka loppuraportti oli esityslistaan merkitty ainoastaan kohtaan tiedoksiannot.

Kokouksessa keskustan Joonas Immonen kannatetussa esityksessän penäsi, että loppuraportti ei sellaisenaan anna riittävää pohjaa palvelurakennetta koskevan päätöksen pohjaksi.

Samassa esityksessä hän toivoi, että raporttiin lisätään vaikuttavuusarvio peruspalvelujen vahvistamistavoitteen näkökulmasta kiinteiden toimipaikkojen sulkemisen aiheuttamat toiminta- ja investointi kustannusten muutokset hyvinvointialueella, Kela-kuljetusten kustannusten kasvu ja asiakkaille ja omaisille aiheutuvat kustannukset. Henkilöstön työmatkojen pidentymisen vaikutukset työvoiman saatavuuteen ja henkilöstön työhyvinvointiin. Korvaavien digi- ja liikkuvien palvelujen testauksen ja käyttöönoton aikataulu.

Immonen myös esitti, että aluehallitus lähettää täydennetyn raportin lautakuntiin lausunnolle ja tuo esityksen sen jälkeen aluevaltuuston päätettäväksi.

Hallituksen pohjaesitys kuitenkin lopulta piti äänin 33–31.

Samassa kokouksessa aluevaltuusto päätti äänestyksen jälkeen äänin 39–30 jatkaa pelastustoimen palvelutasopäätöksen käsittelyä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut