Toiveissa leluja, urheiluvälineitä ja lahjakortteja – katso miten voit auttaa lapsiperheitä paikallisissa joulukeräyksissä

Lelut ovat etenkin alle kouluikäisten    toivelistan kärjessä.
Lelut ovat etenkin alle kouluikäisten toivelistan kärjessä.

”Päätonttu”, kuraattori Anitta Tammela Rauman kaupungin opiskeluhuollosta on tyytyväinen. On marraskuun puoliväli, ja JouluILO-keräys käynnistyy toden teolla itsenäisyyspäivän jälkeen. Jo nyt hakemuksia on tullut aiempien vuosien tapaan eli hyvin.

– Hakemusten määrä kasvaa loppua kohti, päätonttu tietää.

JouluILO-keräyksellä kerätään lahjoja vähävaraisten raumalaisperheiden lapsille. Keräyksen järjestävät Rauman kaupunki ja Rauman NuorkauppakamariLapset ja nuoret voivat toivoa lahjoja kaupungin sivulla olevalla lomakkeella. Linkki on avoinna 9.12. asti.

Lahjojen jakelusta vastaa kaupunki ja keräyksestä ja lahjojen lajittelusta Nuorkauppakamari.

JouluILO-keräys on aiemmin järjestetty Joulupuu-nimellä.

Keräykseen voi osallistua tuomalla lahjan Prismassa sijaitsevaan keräyspisteeseen. Lahjat voivat olla ostettuja tai itse tehtyjä. Käytettyjä lahjoja ei voi keräykseen lahjoittaa. Myöskään rahaa ei oteta vastaan.

Urheiluvälineet ovat monen lapsen toivelistalla.
Urheiluvälineet ovat monen lapsen toivelistalla.

Toimi näin: Paketoi lahja ja kiinnitä siihen pakettikortti. Merkitse korttiin lahjan sisältö ja tieto siitä, onko lahja tarkoitettu tytölle vai pojalle ja minkä ikäiselle se sopii.

Lahjakorteissa pakettikorttiin tulee kirjoittaa lahjakortin summa ja mihin kauppaan kortti käy. Pakettikortteja saat Prisman keräyspisteeltä.

Jos keräyksessä jää lahjoja yli, ne toimitetaan lastensuojelun ja perhekeskuksen kautta eteenpäin tarvitseville lapsille.

Aiempina vuosina on Anitta Tammelan mukaan jäänyt jouluna jakamatta vain muutama paketti. Niitä on annettu lastensuojelun kautta syntymäpäivälahjoiksi lapsille ja nuorille.

Tammelan mukaan tähtihetkiä ovat ne, kun paketit ja toiveet natsaavat yhteen. Hän tapaa työssään lahjoja saaneita ja kertoo, miten hyvältä tuntuu saada onnellinen vastaus kysymykseen ”no mitä sinä sait joululahjaksi?”.

– Juuri sen, mitä toivoinkin!

JouluILO-lahjakeräyksen 7.–12.12. keräyspiste Rauman Prismassa (Porintie 4). Nuorkauppakamarin edustajat opastavat tarvittaessa lahjojen hankinnassa.

Lomake toiveita varten (viimeinen täyttöpäivä 9.12.).

Hyvä Joulumieli -keräys kestää aattoon

Jo 25. kerran järjestettävän Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena tänä vuonna on lahjoittaa 36 000 kappaletta 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja vähävaraisille kotimaan lapsiperheille.

Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.

Lahjoitustavat:

  • verkkosivuilla osoitteessa hyvajoulumieli.fi
  • MobilePaylla numeroon 66020
  • Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille: IBAN FI33 5780 4120 0801 60. Viite: 5429
  • Soittamalla keräyspuhelimeen 0600 16555 (10,01 e + pvm/mpm)

Lähettämällä tekstiviestin:

  • Lahjoita 10 € lähettämällä viesti HJM numeroon 16499
  • Lahjoita 10 € lähettämällä viesti HJM10 numeroon 16499
  • Lahjoita 20 € lähettämällä viesti HJM20 numeroon 16499
  • Lahjoita 30 € lähettämällä viesti HJM30 numeroon 16499

Hyvä Joulumieli -keräys 19.11.–24.12.

JouluILO-keräyksen suosituimpia lahjatoiveita

0–1-vuotiaat: pehmolelut, koon 80 cm vaatteet, koon 23 kengät, kovakantiset kirjat ja mm. aktivointilelut.

2–4-vuotiaat: kuva- ja satukirjat, pikkuautot, traktorit, kaivinkoneet ja junat, piirustustarvikkeet ja väriliidut, nuket ja mm. sukset, luistimet ja liukurit, koon 28–30 kengät, koon 86–92 cm vaatteet ja koon 104–110 cm vaatteet.

5–6-vuotiaat: piirustustarvikkeet ja värityskirjat, legot, sukset, luistimet, tehtäväkirjat, sormikkaat, Mini-Bratz-nuket, Barbiet, Frozen-lelut ja -tavarat.

7–10-vuotiaat: lautapelit, urheiluvälineet ja -vaatteet, jääkiekkomailat ja kiekot, ulkopelit, lahjakortit, koulutarvikkeet ja mm. vaatteet.

11–15-vuotiaat: lahjakortit, leffaliput, lautapelit, varavirtalähteet, urheiluvälineet ja -vaatteet, ulkopelitarvikkeet, sähly- ja jääkiekkomailat ja kiekot sekä mm. hygieniatuotteet.

16–18-vuotiaat: lahjakortit, leffaliput, varavirtalähteet sekä mm. ruokailuvälineitä tai tekstiilejä ensimmäiseen omaan kotiin.

Katso lisää vinkkejä: www.raumanilo.fi/rauma

Säkylässä ja Köyliössä Lahjapuu-keräys

Vähävaraisten perheiden lapsille voi lahjoittaa joululahjan myös Säkylässä ja Köyliässä.

Toimi näin: hae pakettikortti lahjapuusta joko Säkylän pääkirjastosta tai Köyliön Osuuspankista. Hanki lahja kortin osoittamalla lapselle tai nuorelle (uusi, arvo noin 30 e) ja vie paketti kirjaston tai Osuuspankin henkilökunnalle 15.12. mennessä.

Lahjapuu 2021 -keräyksessä ovat Säkylän kunnan lisäksi MLL:n Säkylän yhdistys ja Köyliön paikallisyhdistys.

Lisätietoa esimerkiksi Säkylän Facebook-sivulta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Tuttua hyvää uuden nimen alla: nuorkauppakamari ja kaupunki jakavat joululahjoja vähävaraisille Jouluilo-keräyksen nimissä