Toivontalon asukkaat eivät ole häirinneet lähialuetta

Jatkossakin yhteiselon uskotaan sujuvan rauhallisissa merkeissä.

Rauman Seudun Katulähetyksen ylläpitämä Toivontalo ja sen asumisyksikkö ei ole aiheuttanut vuosien saatossa lähialueen asukkaille ja yrityksille ongelmia.

Toivontalon asumisyksikön toiminnan käynnistyessä uudelleen, järjesti Katulähetys maanantaina alueen asukkaille ja yrityksille keskustelutilaisuuden. Tilaisuuden takana oli halu olla avoin ja suora lähialueen ihmisille.

– Olemme asuneet Kanavakadulla 15 vuotta, eikä meidän silmiimme ole osunut minkäänlaista ongelmaa. Toki vielä vuosi sitten paloautot kävivät Toivontalolla lähes viikoittain mutta muuten on aina ollut rauhallista, totesivat Iiro ja Sirkka Aadeli.

Samalla linjalla olivat myös Rauman RS-Rakennus Oy:n tekninen johtaja Antti Simula ja Rauman kaupunginteatterin toimitusjohtaja Harri Natunen. Kumpikaan ei ole tuntenut pelkoa tai uhkaavia tilanteita missään vaiheessa.

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) toi tilaisuudessa esiin huolen siitä, että Raumalla halutaan puuttua ongelmaan rakentamalla lisää seiniä. Se ei ole hänen mukaansa oikea tie.

– Tarvitsemme välittömästi lisää ammatillista henkilökuntaa ja auttavia käsiä. Lisäksi meidän pitäisi pikimmiten perustaa tiimi, joka on töissä 24/7, ja liikkuu näiden eniten apua ja tukea tarvitsevien ihmisten parissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut