Tomi Suvannon muotokuva paljastettiin – kaupunginjohtaja Poikela: "Kaupungin päättäjät ovat voineet aina luottaa kykyihisi ja valmiuteesi"

Muotokuvan vasemmalla puolella Tomi Suvannon lapset Heidi, Joonas ja Ida sekä airut Johanna Suokanto. Muotokuvan oikealla puolella airut Tuomas Seikkula sekä Tomi Suvanto ja hänen puolisonsa Satu Ruokonen. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman entisen apulaiskaupunginjohtajan ja nykyisen teknisen toimialan toimialajohtajan Tomi Suvannon muotokuva paljastettiin Rauman kaupungintalon valtuustosalissa.

Suvanto toimi apulaiskaupunginjohtajana vuosina 2002−2017. Virka lakkautettiin organisaatiomuutoksen yhteydessä vuonna 2017, mistä lähtien Suvanto on työskennellyt teknisen toimialan johtajana.

Öljymaalauksen on toteuttanut taiteilija Pasi Tammi.

Tilaisuudessa juhlapuheen piti kaupunginjohtaja Esko Poikela. Hän kertoi, kuinka "nuorekas, poikamainen, useimpien raumalaisten jo tuntema" diplomi-insinööri Tomi Suvanto valittiin Rauman apulaiskaupunginjohtajaksi vuonna 2002.

Poikela totesi Rauman kasvaneen Suvannon työvuosien aikana monipuolisen elinkeinoelämän, koulutuksen ja opiskelun ja tyytyväisten asukkaiden kaupungiksi.

– Sinun panoksesi Rauman kaupungin kehityksessä ja kaupungin kehittämisessä on ollut merkittävä.

Suvanto on Poikelan mukaan opittu tuntemaan helposti lähestyttävänä ja lähes kaikesta kiinnostuvana, ei-niin-perinteisenä byrokraattina. Suvanto on myös edustanut kaupungin organisaatiossa pysyvyyttä sekä johtanut kaupunkia useita eripituisia jaksoja väliaikaisena viranhaltijana tai sijaisena.

– Kaupungin päättäjät ovat voineet aina luottaa kykyihisi ja valmiuteesi astua remmiin kun kutsu käy, Poikela sanoi.
Tomi Suvanto osallistui tilaisuuteen puolisonsa Satu Ruokosen kanssa. Paikalla olivat myös Suvannon lapset Heidi, Joonas ja Ida.

Kutsuvieraina olivat kaupunginhallitus, kaupunginvaltuuston puheenjohtajat sekä kaupungin johtoryhmä. Airuina toimivat Johanna Suokanto ja Tuomas Seikkula. Tilaisuuden musiikista vastasi Rauman musiikkiopiston yhtye.