Toripaviljongin kuvat olivat pielessä, joten ne jouduttiin vetämään pois – Rauma teettää uudet kuvat

Raatihuone näkyi havainnekuvissa vain osaksi, vaikka sen tulisi näkyä paviljongin takaa kokonaan.

| Päivitetty

Joulukuussa esitellyissä havainnekuvissa Rauman Vanha Raatihuone näkyy torille ideoidun paviljongin takaa vain puolittain. Oikea ajatus on kuitenkin, että esimerkiksi Isokirkkokadulta katsottuna koko rakennus näkyy. Uudet kuvat julkistetaan myöhemmin.

Rauman Kauppatorille ideoidun toripaviljongin havainnekuvat ovat osoittautuneet virheellisiksi. Ne korvataan uusilla havainnekuvilla, jotka on jo tilattu ja joita kaavoitusjohtaja Juha Eskolinin mukaan piirretään parhaillaan valmiiksi.

Virhe syntyi Eskolinin mukaan siitä, että havainnekuvien taustamalli oli pielessä. Itse paviljonki oli muuten oikein, mutta sen paikka näytti virheelliseltä.

Tarkoituksena ei Eskolinin mukaan ole, että paviljonki peittäisi niin paljon Vanhaa Raatihuonetta kuin ensin esitellyissä havainnekuvissa näyttää.

– Raatihuonetta näkyi liian vähän. Kun uuden kerran katsottiin, todettiin, että kuvaa pitää liikauttaa sen verran, että Raatihuone näkyy kokonaan.

Kiire selittäjänä

Asialla on Eskolinin mukaan kaupunkikuvallista merkitystä, koska Raatihuone on Rauman komeimpia historiallisia rakennuksia.

Eskolin selittää, että kuvamateriaalin kanssa tuli alun perin kova kiire, koska se piti saada valmiiksi kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston kokoukseen 15. joulukuuta. Virhe havaittiin vasta lähemmässä tarkastelussa.

– Siinä oli hässäkkä päällä eikä aikaa ollut enempää. Todettiin, että tähän täytyy palata.

Julki kun valmiit

Koska havainnekuvat menivät uusiksi, ei niitä myöskään löydy kuluvan viikon maanantaina nähtäville asetetusta Vanhan Rauman kaavapaketista.

Vanhat havainnekuvat jätettiin pois esiltä, mutta Eskolin lupaa, että uudet kuvat julkistetaan, kunhan ne valmistuvat.

Paviljonki sisältyy Vanhan Rauman asemakaavauudistuksen ensimmäiseen luonnokseen, joka on nähtävillä 8. maaliskuuta saakka. Nähtävillä olon aikana luonnoksesta voi jättää kirjallisia mielipiteitä Rauman kaupungille.

Oikeassa mittasuhteessa olevia havainnekuvia on tarkoitus tuoda julkisesti katseltavaksi myös 14. helmikuuta. Silloin Vanhan Rauman asemakaavamuutosta esitellään yleisötilaisuudessa kaupungintalon ravintola Knuutinpojassa kello 18–20.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut