TS: Olkiluodon ongelmat heijastuvat Pariisiin saakka

Ranskan energia-alan valtionyhtiöiden suurjärjestely uhkaa mutkistua. Sähköyhtiö EDF on ostamassa vaikeuksiin ajautuneelta ydinenergiayhtiö Arevalta sen reaktoriliiketoimintaa, mutta EDF ei haluaisi Olkiluodon ja sen viivästyneen kolmosreaktorin kuuluvan kauppaan. Asiasta uutisoi Turun sanomat.

Les Echos -lehden mukaan EDF ja Areva ovat saaneet Ranskan talousministeri Emmanuel Macronilta kuukauden aikaa osopia kiista Olkiluodosta. EDF haluaisi irrottaa sopimuksen erilliselle yhtiölle. Koko kauppa on määrä saada valmiiksi ensi vuonna.

Teollisuuden Voiman hallituksen puheenjohtaja Lauri Virkkunen suhtautuu lehden haastattelussa varsin varauksellisesti ajatukseen siirtää vastuu Olkiluodosta muualle. Sellaista ei hänen mukaan ole koskaan nähty alalla.

Sen sijaan Virkkunen ei ota kantaa talousministeri Macronin määrittämän neuvotteluaikataulun realistisuuteen.

– Tarvitaan ratkaisu, joka kasvattaa käytettävissä olevia voimavaroja ja varmistaa, että Olkiluoto 3 saadaan nopeasti valmiiksi, Virkkunen sanoo Les Echosille.

Virkkunen torjuu Ranskassa leviäviä huhuja, joiden mukaan TVO ei enää edes haluaisi saada reaktoria toimintakuntoon. Ne eivät hänen mukaansa pidä paikkaansa.

– TVO:n osakkaat ovat sijoittaneet tähän hankkeeseen paljon ja haluavat todella, että se toteutuu.

http://www.ts.fi/uutiset/talous/845008/Olkiluoto+3+heittopussina+Arevan+omistusjarjestelyissa